Stad Roeselare
Volledig scherm
PREMIUM
Stad Roeselare © Stad Roeselare

Van shoppen in Roeselare en Heule tot het eerste echte kerstgevoel in Ieper: onze tips voor het weekend in het zuiden van West-Vlaanderen

 1. Op huizenjacht in ... Heist-aan-Zee: “Hier wonen is puur genot”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Op huizen­jacht in ... Heist-aan-Zee: “Hier wonen is puur genot”

  De bouw van een nieuw, hypermodern Community House is er net gestart, de Heldentorens worden steeds zichtbaarder en de volledige doortocht van de deelgemeente krijgt een make-over. Ja, Heist-aan-Zee ís hip en trendy. En dat zal de komende jaren alleen maar toenemen. Want de meest mondaine kustgemeente van ons land is meer dan Knokke of het Zoute alleen. Op huizenjacht in deelgemeente Heist met Sacha Vanrafelghem en Willem Cauwels van Willem Cauwels Real Estate.
 2. Olivier en Oana blazen Bistro De Witte Merel nieuw leven in: “Verfijnde bistrokaart maar ook tearoom”
  PREMIUM
  Roeselare

  Olivier en Oana blazen Bistro De Witte Merel nieuw leven in: “Verfijnde bistro­kaart maar ook tearoom”

  Olivier Desmet (41) en Oana Florentina (34) schrijven een nieuw hoofdstuk voor Bistro De Witte Merel. Het koppel heropent donderdag het restaurant langs de H. Spilleboutdreef in Roeselare. De Witte Merel is de zevende horecazaak van Desmet in Roeselare en de eerste waar z’n vrouw echt op de voorgrond treedt. “Het bistroconcept is voor Oana perfect te combineren met de zorg voor onze twee kinderen en op maat van chef Stephan Margodt met wie ik al 16 jaar nauw samenwerk”, aldus Olivier.
 1. Van mountainbiken tot magisch park, komedie en zoektocht: onze weekendtips vol kleine pleziertjes in Zuid-West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Kortrijk/Moorslede/Wevelgem/Deerlijk

  Van mountainbi­ken tot magisch park, komedie en zoektocht: onze weekend­tips vol kleine plezier­tjes in Zuid-West-Vlaanderen

  Het ontbreekt aan grote evenementen in een periode waarin Omikron wild om zich heen grijpt. Maar ook uit kleine pleziertjes kan je groot genot halen. Dat blijkt uit onze weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen. Sportievelingen kunnen zich uitleven op twee mountainbiketochten, in een park beleef je magische avonturen, de bekende presentator Jan Jaap van der Wal zakt met zijn nieuwste komedie naar onze regio af en in een deelgemeente van Kortrijk kan je voor het eerst deelnemen aan een nieuwe wandel-fotozoektocht.
 2. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 3. Oekene Inviteert organiseert nieuwjaarsconcert
  Oekene

  Oekene Inviteert organi­seert nieuwjaars­con­cert

  Cultuurwerking Oekene Inviteert organiseert op vrijdag 28 januari een nieuwjaarsconcert in de Sint-Martinuskerk. Ze garanderen feestelijke, toegankelijke muziek waardoor de aanwezigen zich in het Wiener Musikverein zullen wanen tijdens het Weens nieuwjaarsconcert dat wereldwijd op alle TV-zenders weerklinkt. Denk aan de Radetzky March van Johann Strauss, La donna e mobile van Giuseppe Verdi, L’amour est un oiseau rebelle van Georges Bizet,… Aansluitend is er een receptie in het bijzijn van de uitvoerders. Tickets kosten 15 euro, wie jonger is dan 25 jaar of over en vrijetijdspas beschikt, betaalt 10 euro. Reserveren doe je door het juiste bedrag over te schrijven op het rekeningnummer van vzw Collectief ‘De LINK’ zijnde BE72 7310 3026 8116. Vermeld hierbij de concertdatum ‘28.01‘ + ‘aantal personen + e-mailadres’. Overschrijven kan tot en met vier dagen voor de concertdatum. Nadien kan je nog reserveren per mail aan oekeneNV@live.be of met een sms aan 0475/23.98. 01. De tickets worden klaargelegd aan de inkom.