Thema van de Erfgoeddag is De Nacht.
Volledig scherm
Thema van de Erfgoeddag is De Nacht. © BIE

Van moordspel tot onthullingen over pikante nachtleven: 20ste Erfgoeddag heeft duister randje

Roeselare/Izegem/WingeneDe Erfgoeddag is op 24 en 25 april aan de 20ste editie toe. Thema dit jaar is ‘de nacht’. De BIE-regio pakt uit met een gevarieerd activiteitenaanbod met een duister randje die de kans bieden om de donkere coronatijden op een veilige manier even te vergeten. Reserveren is dan ook veelal de boodschap.

 1. Leerlingen MSKA coronaproof in de bres voor lokale handelaars
  Roeselare

  Leerlingen MSKA corona­proof in de bres voor lokale handelaars

  De leerlingen uit 4A economie van het MSKA benutten hun paaspauze in het voordeel van enkele lokale handelaars die door de coronacrisis moeilijke tijden beleven. Ze maakten filmpjes en posters om de bedrijven in de kijker te zetten op Facebook. Hieraan werd een interne wedstrijd gekoppeld. Hun opdracht was vervolgens om op één week tijd zoveel mogelijk likes te verzamelen op hun post op de Facebookpagina van MSKA. De leerlingen verzamelden in totaal 681 likes. Deze week werden de winnaars bekend gemaakt. Het werd een spannende strijd tussen het bedrijf Venotti (en het taxibedrijf Taxi Metoui. Uiteindelijk behaalde het taxibedrijf de meeste likes, namelijk 236 likes. Als bedanking voor hun inzet werd de winnende groep beloond door directeur Fangio Hoorelbeke met een ‘VANRSL picknickpakket’. Dit lokaal pakket werd samengesteld door de zesdejaars en werd ook verkocht op en rond de school om hun 50 dagen in stijl te kunnen vieren en om de lokale handelaars een hart onder de riem te steken. De promotiecampagnes die door de leerlingen werden uitgewerkt blijven te bewonderen op de Facebookpagina van MSKA.
 1. Vision 21 pakt uit met indoor padel langs Liebeekstraat: “We starten met vier terreinen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Vision 21 pakt uit met indoor padel langs Liebeeks­traat: “We starten met vier terreinen”

  Het Roeselaarse sport- en vrijetijdscentrum Vision 21 opent in juli vier indoor padelterreinen in een industrieel pand langs de Liebeekstraat in Beveren. Op termijn kunnen er nog drie extra terreinen bijgecreëerd worden. Zo willen zaakvoerders Steve Schrauwen en Nathalie Gheysen alle fans van de sport de kans geven om los van de weersomstandigheden elke dag van het jaar te oefenen.
 1. Het loopt net goed af voor deze wagen die (gelukkig) kantelt
  Play

  Het loopt net goed af voor deze wagen die (gelukkig) kantelt

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten