Zo moet de Ardooisesteenweg er na de heraanleg uitzien.
Volledig scherm
Zo moet de Ardooisesteenweg er na de heraanleg uitzien. © RV

Van groenslingers over éénrichtingsverkeer tot fietsstraat: Ardooisesteenweg transformeert tegen eind 2022 tot veilige en aantrekkelijke boulevard

RoeselareStad Roeselare wil de Ardooisesteenweg, vanaf het kruispunt met de Mandellaan richting centrum, omturnen tot een aantrekkelijke en groene toegangspoort tot de stad waar fietsers en voetgangers koning zijn. De invalsweg wordt tegen eind omgeturnd tot fietsstraat en vanaf supermarkt Carrefour zal je met de auto enkel nog richting station kunnen rijden. De plannen liggen maandag voor in de gemeenteraad en het is de bedoeling dat de nutwerken starten in de tweede helft van september.

  1. QR-codes loodsen je door Roeselare en de wereld van Albrecht Rodenbach
    Roeselare

    QR-codes loodsen je door Roeselare en de wereld van Albrecht Rodenbach

    Roeselare zet haar bekende dichter en schrijver Albrecht Rodenbach in de kijker met een digitale belevingsroute doorheen het centrum van de stad. Door QR-codes te scannen op verschillende locaties, kom je meer te weten over ‘Berten’, zijn werk, en de bijzondere plekken zelf. “Dit is maar het begin”, zegt schepen van Toerisme en Erfgoed Dirk Lievens (CD&V) “We willen routes uitstippelen rond allerlei figuren, zoals Adriaen Willaert.”