De Mitsubishi Colt van de bejaarde automobilist kwam na de botsing tegen een geparkeerde kraan terecht. Die verhinderde dat hij met zijn auto in de dieper gelegen vaart terechtkwam, langs de Kaaistraat in Roeselare.
Volledig scherm
De Mitsubishi Colt van de bejaarde automobilist kwam na de botsing tegen een geparkeerde kraan terecht. Die verhinderde dat hij met zijn auto in de dieper gelegen vaart terechtkwam, langs de Kaaistraat in Roeselare. © Hans Verbeke

Van geluk gesproken: geparkeerde kraan belet dat oude man na botsing in het kanaal terechtkomt

RoeselareEen bejaarde automobilist reed woensdagnamiddag langs de Kaaistraat in Roeselare tegen een manoeuvrerende lichte vrachtwagen. Door de klap week zijn autootje uit naar de vaart. Gelukkig voor de man, stond daar een kraan geparkeerd waar hij tegenaan knalde.

 1. “Het geheim van ons succes? Keihard werken, elke dag weer... en met de voetjes op de grond blijven”: Brouwerij Rodenbach viert 200ste verjaardag met uniek boek
  PREMIUM

  “Het geheim van ons succes? Keihard werken, elke dag weer... en met de voetjes op de grond blijven”: Brouwerij Rodenbach viert 200ste verjaardag met uniek boek

  De ene was een literair talent, de andere een goede vriend van Van Gogh en nog anderen speelden een grote rol in het ontstaan van België. Veel beroemde telgen in de familie Rodenbach. Een familie die uiteindelijk het meest bekend staat voor zijn Vlaams roodbruin bier, dat dit jaar 200 jaar bestaat. En dat in die tijd wellicht de meeste bekroningen op internationale bierconcours op zak wist te steken. Duik met ons mee in de roemrijke geschiedenis van de Roeselaarse brouwerij Rodenbach, maar blik ook mee vooruit op de toekomst. Alvast één weggever: er komt dit jaar nog een nieuw biertje uit.
 2. Projectleider krijgt werkstraf voor treinongeval waarbij Arne (23) het leven liet: “Ik maakte een zware inschattingsfout”
  PREMIUM
  Oostende/Roeselare/Melle

  Projectlei­der krijgt werkstraf voor treinonge­val waarbij Arne (23) het leven liet: “Ik maakte een zware inschat­tings­fout”

  Een projectleider die Roeselarenaar Arne Willaert (23) opleidde bij werken aan het station van Oostende, heeft 120 uren werkstraf gekregen voor een dodelijk arbeidsongeval waarbij z'n pupil het leven liet. K.M. (58) uit Melle sprak zelf van een zware inschattingsfout. “Ons leven ziet er sinds het ongeval helemaal anders uit: één met kerkhofbezoeken en verschrikkelijke nachtmerries”, vertelden Arnes ouders op het proces.