kinderraad
Volledig scherm
kinderraad © CDR

Van een maïsdoolhof tot een kraantje aan het Bergmolenbos: leerlingen Zilverbergschool maken als eerste Kinderraad het verschil voor hun wijk

RoeselareDe 27 leerlingen van het vijfde leerjaar van Vrije Basisschool Zilverberg stelden woensdagmiddag als allereerste Roeselaarse Kinderraad hun beslissingen voor. 

 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 1. Wezefeesten komen eraan
  Ardooie

  Wezefees­ten komen eraan

  Ardooie maakt zich op voor de Wezefeesten die op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 augustus het weiland langs de Wezestraat 32 inpalmen. Het Wezebestuur bouwt er opnieuw een pop-up zomerbar op en zorgt er voor heel wat randanimatie voor jong en oud. Zo kan je er op vrijdag 12 augustus vanaf 16 uur terecht voor een afterwork en is er om 22.30 uur een dj-set door Dennis Cartier. Op zaterdag 13 augustus kan je van 9.30 tot 14.30 uur deelnemen aan een gezinswandeltocht van 5 kilometer. Inschrijven moet gebeuren voor woensdag 10 augustus via wezewandeltocht@outlook.be. Die dag opent de pop-up bar om 10 uur, is er vanaf 14 uur een kindernamiddag en is er ’s avonds een openluchtfuif met dj’s Aslani en Niché. Op zondag 134 augustus tot slot is er vanaf 9.30 uur een groentenkaarting, coureur café vanaf 10 uur en tussen 13 en 15 uur kan je deelnemen aan een gezinsfietstocht. Ook hiervoor dient er voor 10 augustus ingeschreven te worden via de.wezegezinsfietstocht@gmail.com. Meer via wezefeesten.be.
 2. MIROM vervroegt huisvuilophaling door hitte, ook recyclageparken sturen openingsuren bij
  Roeselare

  MIROM vervroegt huisvuilop­ha­ling door hitte, ook recyclage­par­ken sturen openings­uren bij

  Afvalintercommunale MIROM, actief in Hooglede, Houthulst, Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare, Staden, Torhout, Wingene en Zonnebeke, stuurt haar afvalophaling bij door de aangekondigde hoge temperaturen. De ophalers van restafval, PMD, papier en karton en tuinafval kunnen vanaf woensdag 10 augustus een uurtje vroeger starten. Op die manier kunnen ze hun ronde wat vroeger afronden en de ergste hitte op de middag deels vermijden. Zet je afval dan ook zeker de avond voordien buiten.