Roeselare wil zowel kwalitatieve handels- als horecazaken aantrekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Roeselare wil zowel kwalitatieve handels- als horecazaken aantrekken. © Maxime Petit

Van duidelijke regels voor aantrekkelijke winkelstraten tot subsidies om kwalitatieve winkels aan te trekken: Roeselare schakelt versnelling hoger als bekoorlijke shoppingstad

RoeselareRoeselare wil het shoppen in de stad nog aantrekkelijker maken. Daarom neemt het bestuur enkele gerichte beleidsbeslissingen. Zo zet de stad via een bijgestuurd subsidiebeleid nog sterker in op het aantrekken van kwalitatieve winkels en horeca, en maken ze ook duidelijke welke winkels ze liever niet in het centrum zien opduiken. Ook wordt het kernwinkelgebied uitgebreid en moeten de shoppingstraten er uitnodigender bijliggen. 

  1. Jonge drugskoerier mag na bijna 5 maanden cel verlaten na arrestatie in Roeselare
    Roeselare

    Jonge drugskoe­rier mag na bijna 5 maanden cel verlaten na arrestatie in Roeselare

    Een 21-jarige Franse drugskoerier die op 8 februari in Roeselare betrapt kon worden, mag na bijna 5 maanden de cel verlaten. Een gevolg van de veroordeling tot 15 maanden celstraf die hij woensdag van de rechter in Kortrijk kreeg. Enkel de periode van voorhechtenis is immers als effectieve celstraf uitgesproken, de rest voorwaardelijk. Zijn Peugeot 306 is hij wel kwijt en hij moet nog een boete van 800 euro betalen.