Petrouska en Sam presenteren hun bijzondere afhaalkaart.
Volledig scherm
Petrouska en Sam presenteren hun bijzondere afhaalkaart. © Maxime Petit

Van ‘balletjes van Van Ranst’ tot ‘Wilmès-kroket’ met geitenkaas: nu kan je ze écht bestellen bij restaurant Petrouska. “Idee bedacht toen ludiek bedoeld afhaalmenu viraal ging op sociale media”

RoeselareAf te halen: de balletjes van Van Ranst, het hoofd van De Croo, het bloed van Vandenbroucke en de lucht van Van Gucht. U lacht misschien als u dit leest, maar toen deze boodschap verscheen op een bord aan restaurant Petrouska, kwamen er wel degelijk bestellingen binnen. Meer nog: het bord ging viraal op sociale media in België én Nederland. “Onze humor bood een kans en die moesten we grijpen”, weten uitbaters Petrouska en Sam, die nu daadwerkelijk grappige afhaalgerechtjes aanbieden. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.

 1. Uitbreiding en makeover voor Rozenblauw tijdens coronasluiting: “Zo vermijden om in de toekomst nog eens enkele weken te moeten sluiten door werken”
  Rumbeke

  Uitbrei­ding en makeover voor Rozenblauw tijdens coronaslui­ting: “Zo vermijden om in de toekomst nog eens enkele weken te moeten sluiten door werken”

  Alle hens aan dek bij Rozenblauw. Niet door de heropening van de winkels, maar door de grondige verbouwingen. Zaakvoerster Heidi Vandaele greep de verplichte sluiting aan om haar winkel gespecialiseerd in baby- en kinderkledij, geschenkjes en gepersonaliseerde textielartikelen drastisch uit te breiden. Ze hoopt op vrijdag de eerste klanten opnieuw te ontvangen in haar volledig vernieuwde winkel langs de Vijfwegenstraat.
 1. Gecrashte Grosjean bezoekt onheilsplek in Bahrein en ontmoet zijn redder
  Play

  Gecrashte Grosjean bezoekt onheils­plek in Bahrein en ontmoet zijn redder

 2. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
  Play

  Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen