De brandweer zette de ladderwagen in om de brand op grote hoogte op de site Hanekop, aan de kop van de vaart in Roeselare, te kunnen blussen.
Volledig scherm
De brandweer zette de ladderwagen in om de brand op grote hoogte op de site Hanekop, aan de kop van de vaart in Roeselare, te kunnen blussen. © Hans Verbeke

Vaker bezocht door vandalen, nu brandstichting in leegstaande gebouwen Hanekop

RoeselareEnkele jongeren hebben zondagnamiddag brand gesticht op de achtste verdieping van de leegstaande gebouwen van de voormalige veevoederfabriek Hanekop. De schade bleef beperkt en heeft geen invloed op het renovatieproject dat net is gestart.

 1. Al ruim 17.000 euro ingezameld voor gehoorimplantaat voor Emilia (4,5 maand): “Na een zware periode kunnen we eindelijk weer lachen”
  PREMIUM
  Hooglede

  Al ruim 17.000 euro ingezameld voor gehoorim­plan­taat voor Emilia (4,5 maand): “Na een zware periode kunnen we eindelijk weer lachen”

  De crowdfunding die de 4,5 maanden oude Emilia Provoost uit Hooglede aan een gehoorimplantaat moet helpen, heeft in een goeie week tijd al ruim 17.000 euro opgeleverd. Mama en papa Lynsey Rosiers en Michiel Provoost (beiden 24) zijn ervan overtuigd dat de kaap van de 20.000 euro eerstdaags probleemloos overschreden zal worden. Hierdoor kan Emilia in augustus of september het broodnodige implantaat krijgen. “Wij zijn in de wolken met de massale respons. Er is hierdoor een enorme last van onze schouders gevallen”, zegt mama Lynsey.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch