De nieuwbouw voor VABI.
Volledig scherm
De nieuwbouw voor VABI. © Bildt

VABI krijgt nieuw schoolgebouw en serreloods: “Tijdens werken vinden lessen op eigen campus plaats”

De 610 leerlingen van het Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut (VABI) zullen vanaf september 2022 terechtkunnen in een gloednieuw schoolgebouw. Eind dit schooljaar gaat het huidige hoofdgebouw op Campus Zuid tegen de vlakte. De twee volgende schooljaren zal er dan ook les gevolgd moeten worden op andere locaties op de eigen campus langs de Zuidstraat. Er komt ook nog een serreloods en een nieuwbouw voor Internaat Zuid.

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Bowling- en biljartzaken tellen af naar heropening: “Al had een sluiting nooit mogen gebeuren”
  PREMIUM
  Roeselare / Ingelmunster

  Bowling- en biljartza­ken tellen af naar heropening: “Al had een sluiting nooit mogen gebeuren”

  Nog heel even en niet alleen subtropische zwembaden en binnenspeeltuinen mogen heropenen. Vanaf vrijdag mogen er ook weer ballen rollen en dartspijltjes in het rond vliegen en daar zijn de bowling- en biljartzaken maar wat bij mee. Alleen blijft het toch wat knagen: “We waren weer maar eens de dupe, terwijl de grote bron van besmettingen niet bij ons te vinden is.”