Niets leuker dan een terrasje doen op een zonnige namiddag in Roeselare.
Volledig scherm
PREMIUM
Niets leuker dan een terrasje doen op een zonnige namiddag in Roeselare. © Joke Couvreur

Uitgebreide coronaterrassen komen ook in 2022 terug in Roeselare: “Extra ruimte creëert meer zuurstof en privacy voor de klanten”

RoeselareCorona heeft de visie op de terrassen in vele steden en gemeenten definitief veranderd. Ook in Roeselare maken de uitgebreide terrassen een comeback in 2022. Volgens burgemeester Kris Declercq (CD&V) zal het uitzicht van de terrasjes wel wat bijgestuurd worden in overleg met de horeca. Of ze ook deze winter blijven staan, is nog niet duidelijk. 

 1. Laury (26) werkte in beste restaurants ter wereld en komt nu thuis in Izegemse tweesterrenzaak La Durée: “Alles weer in het Nederlands uitleggen wordt uitdaging”
  PREMIUM
  Roeselare/Izegem

  Laury (26) werkte in beste restau­rants ter wereld en komt nu thuis in Izegemse tweester­ren­zaak La Durée: “Alles weer in het Nederlands uitleggen wordt uitdaging”

  De Roeselaarse Laury Deleersnyder (26) maakte de afgelopen jaren deel uit van de brigades van ’s werelds beste restaurants zoals The Fat Duck in Londen en Geranium in Kopenhagen. Maar nu kiest ze er bewust voor om in eigen streek aan de slag te gaan. Vandaag start ze als zaalverantwoordelijke in la Durée, het Izegemse tweesterrenrestaurant van chef Angelo Rosseel. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en tegelijkertijd is m’n terugkeer een nieuwe stap in de richting van mijn eigen zaak”, aldus Laury.
 1. Uitgebreide coronaterrassen mogen quasi overal blijven staan: “Waarom zouden we die extra gezelligheid terugschroeven?”
  PREMIUM

  Uitgebrei­de coronater­ras­sen mogen quasi overal blijven staan: “Waarom zouden we die extra gezellig­heid terug­schroe­ven?”

  Door corona en allerhande afstandsmaatregelen zijn er veel uitgebreide terrassen bijgekomen de jongste maanden. Pleinen werden omgevormd tot openluchtcafé, parkeerplaatsen werden omgetoverd tot terras. Horeca-uitbaters gaven al aan dat ze hopen dat die terrassen mogen blijven. Heel wat steden en gemeenten denken momenteel na over een aangepast terrasreglement. Sommigen hebben hun huiswerk echter al gemaakt, zoals Kortrijk. Antwerpen is dan weer nog volop in gesprek met de sector.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.