Henk De Gheldere van Viva Verne en Bar Giraf turnt z’n pop-up id Ooststraat om tot Jeanien, z’n derde horecazaak.
Volledig scherm
Henk De Gheldere van Viva Verne en Bar Giraf turnt z’n pop-up id Ooststraat om tot Jeanien, z’n derde horecazaak. © Maxime Petit

Uitbater Viva Verne opent in mei derde horecazaak ‘Jeanien’: “Gezonde keuken à la Ottolenghi en cocktails”

RoeselareHenk De Gheldere, de man achter Viva Verne en Bar Giraf, maakt werk van een derde horecazaak in Roeselare. Z’n pop-up met kamerplanten en cocktails langs de Ooststraat 90 zal de komende weken en maanden omgevormd worden tot Jeanien. Als de coronamaatregelen het toelaten, hoopt Henk er vanaf 1 mei iedereen te kunnen verwelkomen voor een lekkere koffie of smakelijke hap.

 1. Oppositie verlaat raad uit protest tegen huur Centrumzaal: “Aan zelfbediening op de kap van de belastingbetaler doen we niet mee”
  Hooglede

  Oppositie verlaat raad uit protest tegen huur Centrum­zaal: “Aan zelfbedie­ning op de kap van de belasting­be­ta­ler doen we niet mee”

  Maandagavond verliet de voltallige oppositie de Gulden Zonne uit onvrede met het feit dat de meerderheid de Centrumzaal wil inschakelen als lokaal dienstencentrum. Volgens Kristof Pillaert (Groep 21) zal de gemeente daardoor in de komende 25 jaar ruim 400.000 euro huur betalen aan de coöperatieve achter de zaal. Aangezien die coöperatieve bestaat uit verenigingen die nauwe banden hebben met meerderheidspartij CD&V ziet Groep 21 een probleem. Volgens schepen Dimitri Carpentier (Allen 8830) is dat onzin en is de Centrumzaal eenvoudigweg de beste locatie voor een dienstencentrum.
 2. Pizza Aversa opent na Tielt en Wingene straks derde vestiging in Roeselare: “We geloven in de toekomst”
  Roeselare/Wingene/Tielt

  Pizza Aversa opent na Tielt en Wingene straks derde vestiging in Roeselare: “We geloven in de toekomst”

  Het gaat erg snel voor Jaspreet Singh van Pizza Aversa in Tielt. Pas zeven maanden geleden openden hij en zijn vrouw Kimberley een tweede vestiging in Wingene, maar nu al zijn er plannen voor een derde filiaal in Roeselare. Dat komt tegen de zomer van 2021 in een huurpand op de hoek van de Zuidstraat en de Iepersestraat. “Net als in Tielt en Wingene is het de bedoeling om rond kerst gratis pizza’s te schenken aan mensen die het moeilijker hebben.”
 3. Al ruim 17.000 euro ingezameld voor gehoorimplantaat voor Emilia (4,5 maand): “Na een zware periode kunnen we eindelijk weer lachen”
  PREMIUM
  Hooglede

  Al ruim 17.000 euro ingezameld voor gehoorim­plan­taat voor Emilia (4,5 maand): “Na een zware periode kunnen we eindelijk weer lachen”

  De crowdfunding die de 4,5 maanden oude Emilia Provoost uit Hooglede aan een gehoorimplantaat moet helpen, heeft in een goeie week tijd al ruim 17.000 euro opgeleverd. Mama en papa Lynsey Rosiers en Michiel Provoost (beiden 24) zijn ervan overtuigd dat de kaap van de 20.000 euro eerstdaags probleemloos overschreden zal worden. Hierdoor kan Emilia in augustus of september het broodnodige implantaat krijgen. “Wij zijn in de wolken met de massale respons. Er is hierdoor een enorme last van onze schouders gevallen”, zegt mama Lynsey.
 1. Eerste veertigers geven zich bloot in 'Uit De Kleren'
  Play
  Uit de Kleren

  Eerste veertigers geven zich bloot in 'Uit De Kleren'

 2. Maak kennis met de meisjes én jongens die dingen naar stek bij K3
  Play
  tv

  Maak kennis met de meisjes én jongens die dingen naar stek bij K3