Uitbater Viva Verne opent in mei derde horecazaak ‘Jeanien’: “Gezonde keuken à la Ottolenghi en cocktails”
RoeselareHenk De Gheldere, de man achter Viva Verne en Bar Giraf, maakt werk van een derde horecazaak in Roeselare. Z’n pop-up met kamerplanten en cocktails langs de Ooststraat 90 zal de komende weken en maanden omgevormd worden tot Jeanien. Als de coronamaatregelen het toelaten, hoopt Henk er vanaf 1 mei iedereen te kunnen verwelkomen voor een lekkere koffie of smakelijke hap.
Delen per e-mail
Bij de pakken blijven zitten, ligt niet in de aard van Henk De Gheldere. Ook niet in tijden van corona. Tijdens de eerste lockdown ontwikkelde hij samen met z’n team The HomeShakers, een afhaalformule voor verse, vacuüm verpakte cocktails. “Dat verhaal sloeg aan en liep direct heel goed”, vertelt Henk. “We beslisten dan al snel om het concept verder uit te diepen en los te koppelen van onze horecazaken.”
Toen de horeca in het najaar een tweede keer op de grendel moest, lag The HomeShakers aan de basis van een nieuw initiatief. “Al langer broedden we op het idee om een zaak te starten in de Ooststraat. Dat plan kwam door corona in een stroomversnelling terecht. We vonden een pand in het verkeersvrije gedeelte van de winkelstraat en richtten er een pop-upafhaalpunt voor The HomeShakers in gekoppeld aan de verkoop van kamerplanten.”
Test
Op die manier hebben Henk en z’n team ondanks de verplichte horecasluiting toch iets om handen. Maar de pop-up was ook een test, de gelegenheid om eens voorzichtig de temperatuur in de Ooststraat te meten. “We zijn heel enthousiast over het gebeuren en de ambiance hier in de straat en hebben dan ook beslist om te blijven. In januari zijn we al gestart met afhaalkoffie en -thee, en dat is letterlijk en figuurlijk een opwarmertje voor wat de toekomst hier brengt.”
De komende maanden zal de pop-up zich ontpoppen tot Jeanien, de derde horecazaak van Henk naast Viva Verne in de Kermisstraat en Bar Giraf in de Sint-Amandsstraat. “Die naam is niet zomaar gekozen. Jaren geleden was hier De Fijnbek gevestigd. Die kruideniers-/delicatessenzaak werd gerund door Jeanien, een kwieke tachtiger die regelmatig bij ons over de vloer komt in de Verne. We hebben lang nagedacht over een nieuwe naam die op de één of andere manier verwees naar De Fijnbek, maar dat was niet evident. Uiteindelijk hebben we beslist om de nieuwe zaak gewoon Jeanien te dopen, als eerbetoon aan het verleden.”
Joy & nature
Henk hoopt dat Jeanien tegen 1 mei een feit zal zijn. Maar in afwachting daarvan blijft de pop-upformule gewoon verder open. “Er moet nog een bestemmingswijziging worden aangevraagd en het is de bedoeling om het pand volledig te strippen. Hopelijk vinden we hierbij nog wat elementen uit de tijd van De Fijnbek terug. Jeanien zal trouwens in oppervlakte drie keer zo groot worden als de huidige winkel. Ook de gevel zullen we in ere herstellen. Tijdens de werken blijven we gewoon open,net zoals we deden bij Bar Giraf.”
Maar wat mag de Roeselarenaar straks van Jeanien verwachten? “De baseline van de zaak is ‘joy & nature’”, zegt Henk. “Het moet een leuke plek worden waar we naast het horecaverhaal ook de bestaande shop van kamerplanten behouden. Maar ‘nature’ staat ook voor ‘gezond’ en dat wordt één van de kernwoorden van de keuken die we willen brengen. We gaan voor gezonde gerechten, in de stijl van de bekende Israëlisch-Britse kok Yotam Ottolenghi, maar willen ook wie halal of koosjer eet niet vergeten. Je zal ’s middags bij Jeanien terechtkunnen voor een lunch, ter plaatse of takeaway. In de namiddag zorgen we voor gebak en ’s avonds blijven we open tot 19 uur zodat je eigenlijk ook nog vlot een avondmaaltijd kan afhalen. Ook het afhaalpunt van The HomeShakers zullen we tot slot wellicht hier behouden.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Tuinafsluiting: wat mag en wat niet?
-
Energie
Dit zijn de grootste energieslurpers in uw huis
Een doorsnee Belgisch gezin betaalt jaarlijks meer dan 1.600 euro aan energie*. Wel 73,5 procent van onze verbruikte energie spenderen we aan de verwarming van onze woning. Enkel in Luxemburg ligt dat percentage nog hoger. Daartegenover staat dat we in verhouding weinig energie verbruiken om de woning te verkoelen en te koken. Mijnenergie.be ging na hoe u die kennis in uw voordeel omzet. -
Roeselare
Vakbonden voeren loonnormwet symbolisch naar containerpark
De vakbonden organiseerden donderdagochtend een ludieke actie om hogere lonen uit de brand te slepen. Een beperkte delegatie van ACV en ABVV bracht symbolisch de loonnormwet van 1996, die bepaalt hoeveel de lonen in ons land maximaal mogen stijgen, naar het Roeselaarse recyclagepark langs de Oostnieuwkerksesteenweg. -
-
Hooglede
Oppositie verlaat raad uit protest tegen huur Centrumzaal: “Aan zelfbediening op de kap van de belastingbetaler doen we niet mee”
Maandagavond verliet de voltallige oppositie de Gulden Zonne uit onvrede met het feit dat de meerderheid de Centrumzaal wil inschakelen als lokaal dienstencentrum. Volgens Kristof Pillaert (Groep 21) zal de gemeente daardoor in de komende 25 jaar ruim 400.000 euro huur betalen aan de coöperatieve achter de zaal. Aangezien die coöperatieve bestaat uit verenigingen die nauwe banden hebben met meerderheidspartij CD&V ziet Groep 21 een probleem. Volgens schepen Dimitri Carpentier (Allen 8830) is dat onzin en is de Centrumzaal eenvoudigweg de beste locatie voor een dienstencentrum. -
Roeselare/Wingene/Tielt
Pizza Aversa opent na Tielt en Wingene straks derde vestiging in Roeselare: “We geloven in de toekomst”
Het gaat erg snel voor Jaspreet Singh van Pizza Aversa in Tielt. Pas zeven maanden geleden openden hij en zijn vrouw Kimberley een tweede vestiging in Wingene, maar nu al zijn er plannen voor een derde filiaal in Roeselare. Dat komt tegen de zomer van 2021 in een huurpand op de hoek van de Zuidstraat en de Iepersestraat. “Net als in Tielt en Wingene is het de bedoeling om rond kerst gratis pizza’s te schenken aan mensen die het moeilijker hebben.” -
PREMIUMHooglede
Al ruim 17.000 euro ingezameld voor gehoorimplantaat voor Emilia (4,5 maand): “Na een zware periode kunnen we eindelijk weer lachen”
De crowdfunding die de 4,5 maanden oude Emilia Provoost uit Hooglede aan een gehoorimplantaat moet helpen, heeft in een goeie week tijd al ruim 17.000 euro opgeleverd. Mama en papa Lynsey Rosiers en Michiel Provoost (beiden 24) zijn ervan overtuigd dat de kaap van de 20.000 euro eerstdaags probleemloos overschreden zal worden. Hierdoor kan Emilia in augustus of september het broodnodige implantaat krijgen. “Wij zijn in de wolken met de massale respons. Er is hierdoor een enorme last van onze schouders gevallen”, zegt mama Lynsey. -
Deze cognac handtassen moet je zeker hebben in je kledingkast
Hoeveel handtassen heb jij in je kast hangen? En hoeveel van die tassen gebruik je echt? Om nog meer miskopen te vermijden presenteren we je graag dé drie handtassen die iedere vrouw moet hebben. Eén ding hebben ze alvast met elkaar gemeen. Met hun warme cognactint passen ze bij iedere outfit. Ninashop.be selecteert haar favoriete cognac hantassen.