Tim Boury.
Volledig scherm
Tim Boury. © Studio JPO

Tweesterrenrestaurant Boury opent pop-upwinkel

RoeselareBij tweesterrenrestaurant Boury in Roeselare blijven chef Tim Boury en zijn team niet bij de pakken zitten. Op donderdag 3 december openen ze een pop-upwinkel in de Wallenstraat. Je vindt er kant-en-klare maaltijden, maar ook een aanbod dranken en andere producten.

 1. Streekfonds West-Vlaanderen roept bedrijven op laptops te schenken aan kansarme leerlingen
  West-Vlaanderen

  Streek­fonds West-Vlaanderen roept bedrijven op laptops te schenken aan kansarme leerlingen

  Onderwijsinstellingen vroegen vorig jaar via een projectoproep van het Streekfonds West-Vlaanderen financiële steun aan voor de uitbouw van digitaal afstandsonderwijs voor kansarme kinderen en jongeren. Door het grote aantal aanvragen kon toen niet in alle noden worden voorzien. Om daar nu toch aan tegemoet te komen, roepen het Streekfonds en de provincie bedrijven op hun gebruikte laptops aan scholen te schenken die eerder uit de boot vielen.
 2. Instappertjes De Zonnebloem kunnen voortaan middagdutje doen: “Winst voor zowel kinderen, leerkrachten en ouders”
  Ardooie

  Instapper­tjes De Zonnebloem kunnen voortaan middagdut­je doen: “Winst voor zowel kinderen, leerkrach­ten en ouders”

  Gemeenteschool De Zonnebloem start op 2 februari met een slaapklasje, een verduisterde klas met knusse reisbedjes met extra zachte matras om heerlijk in te dommelen. “Veel instappers hebben nood aan een dutje”, duidt directeur Jan Dedecker het initiatief. “Hiervoor moesten ze tot voor kort naar een lokale kinderopvang en/of naar huis. In vele gevallen bleven de kinderen ook gewoon op school en zaten ze moe in de klas. Vooral in het begin van hun schoolcarrière is het belangrijk dat ze fris in de klas zitten. Zo zijn ze gemotiveerder, worden ze minder vaak ziek, leren ze meer bij (meer aanwezig)... kortom winst voor zowel de kinderen, de leerkrachten en de ouders.” De slaapklas kwam tot stand door de gemeente Ardooie, sponsor Moro uit Lichtervelde, de Vriendenkring van De Zonnebloem en het schoolteam. “Er zijn twee slaapjuffen aangesteld die zich vrijwillig aangeboden hebben. De slaapjuffen wisselen elkaar af en zijn present op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag”, gaat de directeur verder. “Concreet krijgen de kindjes, maximaal vijf, een dutje doen tussen 12 en 13 uur. Ze starten iets vroeger met eten en worden om 11.50 uur naar de slaapklas gebracht waar ze om 13.05 gewekt worden en vervolgens hun eigen klas opnieuw vervoegen.”
 1. Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift
  Play

  Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift

 2. Verzamelaars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt
  Play

  Verzame­laars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt