Rechtbank Kortrijk
Volledig scherm
Rechtbank Kortrijk © Alexander Haezebrouck

Twee maanden cel voor vrouw (50) die elektriciteit stal

Een vijftigjarige vrouw uit Roeselare is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee maanden voor de diefstal van elektriciteit. 

 1. Midwest verplicht mondmaskers op speelpleinen en sportterreinen
  Roeselare

  Midwest verplicht mondmas­kers op speelplei­nen en sportter­rei­nen

  De regio Midwest kleurt bloedrood op de coronakaart. De zestien burgemeesters van de Midwest-regio (Ardooie, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare Ruiselede, Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene) en Lendelede hebben na kennisname van de aangescherpte maatregelen van de Vlaamse regering en een aftoetsing aan de lokale situatie in overleg beslist om nog een bijkomende maatregel in te voeren: al wie ouder is dan 12 jaar moet voortaan op speelpleinen en sportterreinen in alle gemeenten van de regio Midwest een mondmasker dragen. Dit vanaf woensdag om middernacht. “Bij contact met andere mensen is bescherming belangrijk”, aldus Kris Declercq, burgemeester van Roeselare en Midwest-voorzitter. “Het dragen van een mondmasker biedt veiligheid en is al ingeburgerd. Dat moeten we volhouden, ook op speelpleinen en sportterreinen, zoals we dat op andere plaatsen al doen.”
 2. Stad Izegem lanceert eerste van drie nieuwe looproutes, die samen een magische afstand vormen
  Emelgem

  Stad Izegem lanceert eerste van drie nieuwe looproutes, die samen een magische afstand vormen

  Een bewegwijzerde marathon lopen in eigen stad? Het kan straks in Izegem, waar zaterdag een gloednieuwe looproute ingehuldigd werd in deelgemeente Emelgem. Na een eerdere lus in Izegem-centrum komen er in 2021 en 2022 ook bewegwijzerde lussen bij in Kachtem en in de Bosmolens, waarna alles samen verbonden wordt, goed voor een traject van 42,2 kilometer. En da’s een bekende afstand bij loopfanaten.
 1. Wijkcomité Prinsenhof annuleert Comedy Café

  Wijkcomité Prinsenhof annuleert Comedy Café

  Het wijkcomité Prinsenhof schrapt haar Comedy Café met Jonathan Tanghe en David Galle dat op zaterdag 14 november zou plaatsvinden. “Door de stijgende coronacijfers en de nieuwe scherpe maatregelen kan het Comedy Café helaas niet doorgaan. Met spijt dienen wij de geplande voorstelling te annuleren. De tickets worden terugbetaald. Wij hopen iedereen te mogen verwelkomen op een van onze andere activiteiten in betere omstandigheden”, klinkt het.