De Roeselaarse stadsreuzen Cyper, Batavia, Mamamilia, Rolarius, Tante Babiele, Carlotta Vulgo, Roobaert en Coba. Enkele van hen kwamen afgelopen zomer nog eens buiten, van de anderen is het al jaren geleden. Maar daar wil het stadsbestuur nu verandering in brengen.
Volledig scherm
De Roeselaarse stadsreuzen Cyper, Batavia, Mamamilia, Rolarius, Tante Babiele, Carlotta Vulgo, Roobaert en Coba. Enkele van hen kwamen afgelopen zomer nog eens buiten, van de anderen is het al jaren geleden. Maar daar wil het stadsbestuur nu verandering in brengen. © Foto JBOR

"Traditie van reuzen in ere herstellen"

ROESELARERoeselare is op zoek naar enthousiastelingen die zich over de achttien stadsreuzen willen ontfermen: van dragers en klerenmakers tot vertellers en timmermannen. Het stadsbestuur wil zo een vereniging oprichten om de traditie van de stadsreuzen in ere te herstellen.

 1. Politiezones Polder en RIHO slaan handen in elkaar op gebied van slachtofferhulp
  Diksmuide/Roeselare

  Politiezo­nes Polder en RIHO slaan handen in elkaar op gebied van slachtof­fer­hulp

  Politiezones RIHO (Roeselare, Izegem, Hooglede) en Polder (Diksmuide, Kortemark, Houthulst, Koekelare) gaan voortaan samenwerken op het gebied van slachtofferhulp. “De lat ligt erg hoog en precies om hieraan te kunnen voldoen, is een grote investering in capaciteit noodzakelijk. Dat bereiken we het best door samen te werken”, klinkt het bij de voorzitters van beide politiezones.
 2. Deliveroo komt dit jaar nog naar Roeselare: “Van zodra we voldoende koeriers en restaurants vinden”
  Roeselare

  Deliveroo komt dit jaar nog naar Roeselare: “Van zodra we voldoende koeriers en restau­rants vinden”

  Maaltijdbezorgdienst Deliveroo strijkt in de loop van 2021 in Roeselare neer. Dat bevestigt woordvoerder Rodolpe Van Nuffel. De timing zal onder meer afhangen van hoe snel zich voldoende koeriers en restaurants melden. Interessant is het in ieder geval zeker voor de lokale horeca. “In andere steden deden wij de verkoop van restaurants met tot 30 procent stijgen”, aldus de woordvoerder.
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras