Schepen Dirk Lievens stelde het treintje voor samen met Barbara Ameye en Celine Coppens.
Volledig scherm
Schepen Dirk Lievens stelde het treintje voor samen met Barbara Ameye en Celine Coppens. © CDR

Toet toet! Kinderen wanen zich machinist dankzij speeltreintje op Stationsplein

RoeselareSinds kort prijkt een opvallende speeltrein op het Stationsplein. Het nieuwe speeltuig is geschikt voor de kleinsten vanaf 2 jaar en een van de wagonnetjes is ook rolstoeltoegankelijk. 

 1. Circus Pipo strijkt neer op parking Euroshop
  Rumbeke

  Circus Pipo strijkt neer op parking Euroshop

  Circus Pipo komt volgende maand naar Rumbeke. Van 19 februari tot en met 6 maart strijkt het bonte gezelschap neer op de parking van Euroshop langs de Meensesteenweg. Ze brengen er niet minder dan 18 voorstellingen van hun 90 minuten durende familieshow. Dit op zaterdag 19 februari om 14 en 16.30 uur, op zondag 20 februari om 11 en 15 uur, op woensdag 23 februari om 15 uur, op zaterdag 26 februari om 14 en 16.30 uur, op zondag 27 februari om 11 en 15 uur, van dinsdag 1 maart tot en met vrijdag 4 maart om 15 uur, op zaterdag 5 maart om 14 en 16.30 uur en op zondag 6 maart om 11 en 15 uur. Tickets kan je nu al online aanschaffen via www.circuspipobelgium.be, maar zijn ook te koop aan de kassa op de dagen dat er een voorstelling is. Dit telkens vanaf één uur voor de show en tussen 11 en 12 uur. Op zondag betalen de volwassenen trouwens kindertarief.
 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Bowling- en biljartzaken tellen af naar heropening: “Al had een sluiting nooit mogen gebeuren”
  PREMIUM
  Roeselare / Ingelmunster

  Bowling- en biljartza­ken tellen af naar heropening: “Al had een sluiting nooit mogen gebeuren”

  Nog heel even en niet alleen subtropische zwembaden en binnenspeeltuinen mogen heropenen. Vanaf vrijdag mogen er ook weer ballen rollen en dartspijltjes in het rond vliegen en daar zijn de bowling- en biljartzaken maar wat bij mee. Alleen blijft het toch wat knagen: “We waren weer maar eens de dupe, terwijl de grote bron van besmettingen niet bij ons te vinden is.”