Bij het monument op het Koningin Astridplein worden bloemenkransen gelegd.
Volledig scherm
Bij het monument op het Koningin Astridplein worden bloemenkransen gelegd. © Maxime Petit

Tijdens herdenking voor koning Boudewijn gaat ook aandacht naar slachtoffers van corona en watersnood

RoeselareRoeselare heeft zaterdag koning Boudewijn herdacht. Daarbij werd ook stilgestaan bij de slachtoffers van de coronacrisis en de recente zware watersnood.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Wielerlegende Jempi Monseré als reus vereeuwigd, tot blijdschap van zijn zussen: “Het resultaat is nog mooier dan we durfden dromen”
  Roeselare

  Wielerle­gen­de Jempi Monseré als reus vereeuwigd, tot blijdschap van zijn zussen: “Het resultaat is nog mooier dan we durfden dromen”

  Wijlen wielrenner Jean-Pierre ‘Jempi’ Monseré is in Roeselare en omstreken een groot figuur, maar voortaan mogen we dat ook letterlijk nemen. De wereldkampioen die een halve eeuw geleden kwalijk ten val kwam en overleed, is zondag vereeuwigd als Roeselaarse reus. De kolos van ruim vier meter is boven de doopvont gehouden door Jempi’s zussen en peter Freddy Maertens.
 1. Consulent Hanne werkt vaak met jongeren: “Sommigen hebben schrik om na corona terug te keren naar het normale”
  Sint-Eloois-Winkel/Gullegem

  Consulent Hanne werkt vaak met jongeren: “Sommigen hebben schrik om na corona terug te keren naar het normale”

  Studenten trekken vanaf nu weer fysiek naar de hogeschool. Een zegen, na het afstandsonderwijs omwille van corona, denk je dan. Maar dat geldt niet voor iedereen. “Faalangst slaat soms toe, onzekerheid is troef”, weet Hanne Demuyzere (40) van Forse uit Sint-Eloois-Winkel die als psychopedagogisch consulent dagelijks geconfronteerd wordt met problemen waarmee jongeren kampen. “Maar in het bedrijfsleven is het net zo. Onze Zuid-West-Vlaamse ondernemerszin heeft ook een keerzijde die zwaar weegt op veel mensen.”