Dieter Nijs
Volledig scherm
© Dieter Nijs

Tijdelijke verkeersmaatregelen moeten kerkhofbezoek vlot doen verlopen

0 reacties

 1. Realisatie nieuw speelplein aan Finse piste loopt vertraging op
  Lichtervelde

  Realisatie nieuw speelplein aan Finse piste loopt vertraging op

  De aanleg van het nieuwe speelpleintje aan de Finse piste, op een terrein ter hoogte van de fietsdoorsteek tussen de Nieuwstraat en de P. Denyslaan, loopt wat vertraging op. Door het gebrek aan grondstoffen kampt de speelpleinbouwer met een lange levertermijn waardoor de termijn van halfweg augustus niet meer haalbaar is. De gemeente Lichtervelde laat weten dat de nieuwe timing midden september is. De nieuwe speelzone zal bestaan uit een groot centraal klimkasteel, een kabelbaan en enkele toestellen voor de allerkleinsten. De toestellen worden geplaatst in een zandzone die dient als valbeveiliging.
 2. “Onze familie verzet bergen om kanker te overwinnen. Toepasselijk, voor onze uitdaging in de Alpen”: mountainbikers verzamelen via loodzware wedstrijd geld voor Think Pink
  PREMIUM
  Roeselare

  “Onze familie verzet bergen om kanker te overwinnen. Toepasse­lijk, voor onze uitdaging in de Alpen”: mountainbi­kers verzamelen via loodzware wedstrijd geld voor Think Pink

  Bart Goudeseune (41) en Whytic Priem (27) schotelen zichzelf een sportieve uitdaging voor om u tegen te zeggen. Van 17 tot en met 21 augustus nemen de Roeselarenaars deel aan de Suisse Epic, een prestigieuze mountainbikewedstrijd door de Zwitserse Alpen, goed voor 350 kilometer en 12.000 hoogtemeters. Die straffe prestatie koppelen ze aan een goed doel: Think Pink. “Allebei zijn we het voorbije jaar in onze nabije omgeving geconfronteerd met kanker”, stelt het duo.
 1. Bloedvoorraad onder druk, Roeselaars donorcentrum roept op om bloed te geven
  Roeselare

  Bloedvoor­raad onder druk, Roeselaars donorcen­trum roept op om bloed te geven

  Het Roeselaarse donorcentrum roept via sociale media op om solidair te zijn en bloed te doneren. Door de vakantie staat de bloedvoorraad onder druk. Om bloed of plasma te gaan geven in het centrum aan het Stationsplein is het wel noodzakelijk om een afspraak te maken. Dit kan via het nummer 0800/777.00 of www.rodekruis.be. Je moet trouwens geen schrik hebben dat je geen bloed mag geven door het coronavaccin. Wie gevaccineerd is, mag 48 uur na zijn vaccinatie alweer bloed geven, als er zich geen problemen hebben voorgedaan.