The Art Factory
Volledig scherm
The Art Factory © Maxime Petit

The Art Factory opent nieuw schooljaar met driedaagse vol muziek

 1. “Dankzij tentoonstelling heb ik drieluik dat ik 47 jaar geleden schilderde afgewerkt”: Roel Deblaere exposeert voor het eerst solo na meer dan 50 jaar creativiteit
  Roeselare

  “Dankzij tentoon­stel­ling heb ik drieluik dat ik 47 jaar geleden schilderde afgewerkt”: Roel Deblaere exposeert voor het eerst solo na meer dan 50 jaar creativi­teit

  Roel Deblaere (71) is al meer dan 50 jaar artistiek actief, maar pas nu toont de Roeselarenaar voor de allereerste keer z’n schilderijen via de solotentoonstelling ‘Contrasten’ in cultuurhuis K-Trolle. Het was Deblaere zijn vrouw die hem het broodnodige zetje gaf en daarvoor is hij haar enorm dankbaar. “Toezeggen voor de tentoonstelling heeft m’n passie voor het schilderen weer aangewakkerd. Ik werkte zelfs een drieluik af waar ik 47 jaar geleden aan begon. Dat is dan ook het meest bijzondere schilderij dat in K-Trolle te zien is”, aldus Roel.
 2. CultuurWinkel niet langer actief onder de vlag van het Davidsfonds: “Geen lidkaart meer, voordeelpas dit weekend te koop en een drankkaart er bovenop”
  SINT-ELOOIS-WINKEL

  CultuurWin­kel niet langer actief onder de vlag van het Davids­fonds: “Geen lidkaart meer, voordeel­pas dit weekend te koop en een drankkaart er bovenop”

  Het Davidsfonds heeft in Sint-Eloois-Winkel niet langer een plaatselijke afdeling. De maar liefst twintig bestuursleden varen een onafhankelijke koers. “Voortaan gaan we door het leven als CultuurWinkel: een vzw met een knipoog naar onze gemeente maar tegelijk ook met een verwijzing naar ons rijke aanbod”, zegt voorzitter Stefanie Temperman. Van een historische stap gesproken.
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.