De brandweer van de zone Midwest snelde ter plaatse om de rijweg weer proper te maken.
Volledig scherm
De brandweer van de zone Midwest snelde ter plaatse om de rijweg weer proper te maken. © Hans Verbeke

Terreinwagen over de kop, bestuurder (24) lichtgewond

Oostnieuwkerke/RoeselareIn de Westrozebekestraat in Oostnieuwkerke gebeurde zondag in de vooravond een ongeval aan het kruispunt van het Bourgondisch Kruis.

 1. Computer als digitale ondersteuning van dokter geen verre toekomstmuziek meer bij AZ Delta: “Op vraag van de artsen, om de patiënten nog beter te helpen.”
  PREMIUM
  Roeselare

  Computer als digitale ondersteu­ning van dokter geen verre toekomstmu­ziek meer bij AZ Delta: “Op vraag van de artsen, om de patiënten nog beter te helpen.”

  Een computer die op basis van patiëntengegevens, röntgenfoto’s, DNA-materiaal en symptoomgegevens een ziekenhuisarts helpt bij het bepalen van het ideale behandelingstraject na een diagnose? Als het van ziekenhuis AZ Delta in Rumbeke (Roeselare) afhangt, is dit geen verre toekomstmuziek meer. Het innovatieteam is al twee jaar met het project rond artificiële intelligentie bezig. “Een Belgische primeur voor een algemeen ziekenhuis”, aldus innovatiedirecteur Peter De Jaeger.
 2. Buurtbevraging leert dat buurt Ronde Kom vragende partij is voor meer groen en ontmoetingsplekken
  Roeselare

  Buurtbevra­ging leert dat buurt Ronde Kom vragende partij is voor meer groen en ontmoe­tings­plek­ken

  De Ronde Kom, een buurt van 21 straten in het Roeselaarse centrum, wil een zorgzame buurt zijn waar jong en oud samen wonen, mensen zich goed en geborgen voelen, elkaar kennen en helpen en waar diensten en voorzieningen toegankelijk en beschikbaar zijn. Om hier werk van te maken organiseerde het stadsbestuur samen met dienstencentrum De Waterdam, RSL op Post en VOC Opstap een buurtbevraging.