De Televestiaire ‘mensen helpen mensen’ biedt onder andere kledij aan tegen een prikje.
Volledig scherm
De Televestiaire ‘mensen helpen mensen’ biedt onder andere kledij aan tegen een prikje. © CDR

Televestaire dringend op zoek naar extra helpende handen: “Door corona verzeilen steeds meer mensen in armoede”

RoeselareDe Televestiaire ‘mensen helpen mensen’ is dringend op zoek naar helpende handen. De winkel biedt kledij en andere spullen aan tegen een prikje. Sinds de uitbraak van de coronacrisis krijgt ze niet alleen meer klanten over de vloer, maar krijgt ze ook extra donaties, waardoor de winkel bijna uit zijn voegen barst. “Het succes van de Televestiaire is spijtig, want het toont aan dat steeds meer mensen in armoede verzeilen door corona”, zegt secretaris Erik Vantomme.  

 1. KOERS te bezoeken tijdens Grote Prijs Monseré
  Roeselare

  KOERS te bezoeken tijdens Grote Prijs Monseré

  Dankzij de tiende editie van de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré is zondag 7 maart een Roeselaarse wielerhoogdag. De wielerwedstrijd zelf moet je door de coronamaatregelen op de buis volgen via Sporza. Maar KOERS. Museum van de Wielersport opent die dag wel gratis de deuren. Reserveren is nog altijd aangewezen. Als je een bezoekje brengt aan het museum op het Polenplein kun je er ook kennismaken met twee nieuwe Jempi-memorabilia: een retro Jempi-supporterspet en een set van drie Jempi-miniatuurrenners in een showvitrine.
 2. Torenvalken komen voortaan thuis in De Waterbek
  Ardooie

  Torenval­ken komen voortaan thuis in De Waterbek

  Vrijwilligers van Natuurpunt De Torenvalk hebben, met de steun van het Ardooise gemeentebestuur en Stad-Land-schap ‘t West-Vlaamse hart, een nestkast voor torenvalken geïnstalleerd in De Waterbek. Het idee werd aangeraakt door Willy De Ruytter. “Onlangs installeerde ik een vogelvoederplaats op de binnenkoer van wzc Hardoy”, vertelt hij. “Vanuit het WZC heb je een mooi zicht op De Waterbek en het leek ons direct een goeie plek voor een torenvalkkast. Aanvankelijk dachten we eraan om die in de bomen vlakbij het WZC te hangen, maar torenvalken blijken een rustige plek in een weidelandschap te verkiezen.” Vandaar de keuze om de nestkast verder in De Waterbek te installeren, vlakbij de ooievaarspaal. “Beiden zijn geen concurrenten van elkaar dus dit kan perfect”, duidt Koen Van Hoe van Natuurpunt De Torenvalk. “Nestkasten voor torenvalken zijn heel belangrijk want deze vogels maken zelf geen nest. Bovendien zijn heel veel torens waar ze vroeger terechtkonden ondertussen dichtgemaakt voor de duiven. In de regio groot-Tielt hangen ondertussen al 65 torenvalkkasten. Ook hier zit de kans erin dat de nieuwe nestkast dit jaar al gebruikt zal worden. Tijdens het plaatsen zagen we alvast een torenvalk overvliegen.”
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen