Regine Mahieu en Inge Debergh schonken de opbrengst van de bessen aan Jurgen De Braekeleer die als product manager in de REO veiling werkt en nauw betrokken is bij vzw Kudimba.
Volledig scherm
Regine Mahieu en Inge Debergh schonken de opbrengst van de bessen aan Jurgen De Braekeleer die als product manager in de REO veiling werkt en nauw betrokken is bij vzw Kudimba. © CDR

Telers primeurbessen schenken opbrengst aan kinderdagverblijf in Malawi: “En de bessen komen op tafel in Pure C van Sergio Herman”

Roeselare/Westkapelle/West-VleterenIn de Roeselaarse REO veiling zijn woensdag de eerste Fine Fleur rode en blauwe bessen van het seizoen geveild. De primeurbessen komen straks op tafel in Pure C, het sterrenrestaurant van Sergio Herman, terwijl de telers beslisten om de opbrengst ervan te schenken aan een kinderdagverblijf in Malawi. 

 1. Martin Heylen en de VMS nemen je mee op reis
  Roeselare

  Martin Heylen en de VMS nemen je mee op reis

  Tv-maker Martin Heylen is op donderdag 28 oktober om 19.30 uur te gast in de VMS met zijn programma ‘Reizen zonder Grenzen’. Je kan Heylen kennen van onder meer ‘Terug naar Siberië’, ‘Heylen en de Herkomst’ en ‘Terug naar eigen land’. “In de voordracht ‘Reizen zonder Grenzen’, met fragmenten uit verschillende van mijn programma’s, inspireer ik de mensen om op een andere manier op reis te gaan”, duidt Heylen. “Ik vertel over vier verschillende reismethodes die ik voor mijn tv-programma’s in de afgelopen 20 jaar heb ontwikkeld. Doel is: met een open blik zoveel mogelijk van de wereld en de mensen leren kennen.” Iedereen is welkom om deze boeiende avond mee te maken in de Vrije Middelbare School langs de Arme Klarenstraat 40 in Roeselare. Tickets kosten 8 euro en zijn te koop via het onthaal van de school. Meer info via 051/20.42.48.
 1. Tien jaar crematorium Uitzicht in tien opmerkelijke cijfers: “Ondertussen zitten we al aan 34.595 crematies”
  Zuid-West-Vlaanderen

  Tien jaar crematori­um Uitzicht in tien opmerkelij­ke cijfers: “Ondertus­sen zitten we al aan 34.595 crematies”

  Crematorium Uitzicht opende tien jaar geleden de deuren in de Ambassadeur Baertlaan op Hoog Kortrijk. De capaciteit breidde eind 2020 uit van 4.000 naar 4.800 crematies per jaar dankzij een nieuwe omgevingsvergunning van de provincie. En dat is nodig. “Het crematie-aandeel in de regio Kortrijk steeg in tien jaar van 35 naar 75 procent”, zegt directeur Jan Sabbe.