Een simulatie van het nieuwe archiefdepot.
Volledig scherm
Een simulatie van het nieuwe archiefdepot. © RV

Tegen 2023 nieuw archiefdepot op site stedelijke ateliers: “Voor het eerst in 500 jaar zal het integrale geheugen van onze stad op één plek bewaard worden”

RoeselareStad Roeselare bouwt van een nagelnieuw archiefdepot in een hal van de stedelijke ateliers langs de Diksmuidsesteenweg. Het gaat om een investering van dik twee miljoen euro die de stad in staat moet stellen om haar volledige archief, dat vandaag tot in het buitenland toe wordt bewaard, opnieuw in eigen stad onder te brengen.

 1. Hondje raakte verlamd door vuurwerk op oudejaar: “Dankzij haar rolstoeltje leeft Azzara weer helemaal op”
  PREMIUM
  Izegem

  Hondje raakte verlamd door vuurwerk op oudejaar: “Dankzij haar rolstoel­tje leeft Azzara weer helemaal op”

  De eindejaarsfeesten zijn voor Heidi Vanzieleghem uit Izegem en haar trouwe viervoeter Azzara uitgedraaid op een nachtmerrie. Azzara liep op kerstavond al een hernia op door voetzoekers. Ze herstelde vlot, maar door het vuurwerk op oudejaarsavond raakte het hondje letterlijk verlamd van de schrik. Met een rolstoeltje en dagelijkse massages probeert Heidi Azzara toch nog de levenskwaliteit te geven die haar huisdier verdient. “De vele euro’s die de lucht ingeknald worden, zouden beter gedoneerd worden aan de slachtoffers van vuurwerk en asielen”, vindt Heidi.
 1. Vietnamese verstekeling in vrachtwagen wou wég uit Verenigd Koninkrijk en belandt op bedrijventerrein in Roeselare: “Toch niet voor iedereen land van melk en honing.”
  Roeselare

  Vietnamese versteke­ling in vrachtwa­gen wou wég uit Verenigd Koninkrijk en belandt op bedrijven­ter­rein in Roeselare: “Toch niet voor iedereen land van melk en honing.”

  In tegenstelling tot honderden lotgenoten wou een 19-jarige Vietnamese transmigrant wég uit het Verenigd Koninkrijk en naar het Europese vasteland terugkeren. Aan zijn overtocht kwam donderdagnamiddag een einde op een bedrijventerrein in Roeselare, toen hij door de Tsjechische trucker in zijn laadruimte ontdekt werd.