Dit jaar geen rallysprint maar een shortrally dankzij Team Bassin Rally.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit jaar geen rallysprint maar een shortrally dankzij Team Bassin Rally. © CDR

TBR Rallysprint wordt TBR Shortrally: “Zo vermijden we dat alles stilligt bij een incident”

RoeselareNa vijf edities van de TBR Rallysprint heeft de organisatie beslist om het roer om te gooien. Op 10 juli organiseert ze voor het eerst de TBR Short Rally, waarbij niet één, maar twee klassementsproeven worden verreden. Een stap voorwaarts voor Team Bassin Rally, dat in het verleden 35 jaar lang een volwaardige rally organiseerde. “Maar dat is onze ambitie niet meer”, zegt voorzitter Hans Degryse.

 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. Gilles verdedigt Belgische eer op WK sigaar roken in Kroatië: “Totaal onvoorbereid vice-Belgisch kampioen geworden, maar ik wil wel zo hoog mogelijk eindigen”
  PREMIUM
  Roeselare/Ieper

  Gilles verdedigt Belgische eer op WK sigaar roken in Kroatië: “Totaal onvoorbe­reid vi­ce-Bel­gisch kampioen geworden, maar ik wil wel zo hoog mogelijk eindigen”

  Gilles Tanghe (26) is de allereerste Belg ooit die officieel geselecteerd is voor het WK sigaar roken in het Kroatische Split. De Ieperling noemt zichzelf een rookie in de discipline maar kroonde zich vorige maand wel tot vice-Belgisch kampioen. Aangezien z’n voorganger afhaakte voor het wereldkampioenschap, krijgt Gilles de kans om begin september onze nationale driekleur te verdedigen door zo lang mogelijk aan zijn sigaar te lurken.
 3. Man slaat kerel bewusteloos
  Roeselare

  Man slaat kerel bewuste­loos

  Een 37-jarige man uit Roeselare riskeert vier maanden cel omdat hij een andere man een neusbreuk heeft geslagen. Laurentiu R. kreeg het op 10 april aan de stok met een man in de woning van zijn broer in Roeselare. Op een bepaald moment gaf hij de man een vuistslag tegen zijn neus. Het slachtoffer raakte bewusteloos en liep een neusfractuur op. De beklaagde bekende bij de politie meteen de feiten. Er werd een dossier opgestart voor bemiddeling in strafzaken, maar dat werd niet positief afgerond. Laurentiu R. kwam maandag ook niet opdagen op de rechtbank Hij riskeert vier maanden cel en 800 euro boete. Vonnis op 5 september.