Editor Johan Mattelaer en voorzitter Johan Colpaert overhandigen het eerste exemplaar aan Europees parlementslid Geert Bourgeois.
Volledig scherm
Editor Johan Mattelaer en voorzitter Johan Colpaert overhandigen het eerste exemplaar aan Europees parlementslid Geert Bourgeois. © CDR

’t Manneke uit de Mane viert dubbel jubileum met boek

Rumbeke/Diksmuide’t Manneke uit de Mane is dit jaar precies 140 jaar jong. Bovendien verschijnt later dit jaar de 100e editie van de volksalmanak. Dat was voor ’t Berek meer dan reden genoeg om werk te maken van een jubileumboek dat zaterdag werd voorgesteld in het Kasteel van Rumbeke.

  1. Dankzij crowdfunding krijgt baby Emilia begin september gehoorimplantaat: “Zo zal haar beperking haar niet tegenhouden”
    PREMIUM
    Hooglede

    Dankzij crowdfun­ding krijgt baby Emilia begin september gehoorim­plan­taat: “Zo zal haar beperking haar niet tegenhou­den”

    Dankzij een crowdfunding zijn de broodnodige centen al een tijdje binnen en nu is er ook een datum voor de operatie. Op 3 september krijgt de bijna tien maanden oude Emilia Provoost, die slechthorend werd geboren, een gehoorimplantaat. Dat is een pak van het hart van Lynsey Rosiers en Michiel Provoost, de ouders van Emilia. “We zijn er nu al van overtuigd dat Emilia ondanks haar beperking straks het leven zal kunnen leiden waar ze zelf van droomt”, zegt mama Lynsey.