Didier Vanderperre (links), verbindingsofficier tussen club en supporters bij SK Roeselare-Daisel, probeerde zaterdagavond tijdens en na de match in Wervik te bemiddelen om de gemoederen te bedaren. Maar het draaide toch op relletjes uit.
Volledig scherm
Didier Vanderperre (links), verbindingsofficier tussen club en supporters bij SK Roeselare-Daisel, probeerde zaterdagavond tijdens en na de match in Wervik te bemiddelen om de gemoederen te bedaren. Maar het draaide toch op relletjes uit. © RV/Hans Verbeke

‘Supporters’ SK Roeselare-Daisel met slechte bedoelingen maken amok: “Jammer voor zij die het wel goed menen”

Roeselare/Dadizele/WervikVijftien agenten moesten zaterdagavond in Wervik tussenkomen nadat SK Roeselare-Daisel daar een uitmatch in eerste provinciale had verloren en het tot schermutselingen kwam. “Het is jammer dat enkelingen schade toebrengen aan onze club door misbruik te maken van het feit dat ze geen stadionverbod kunnen krijgen op dit niveau”, zegt verbindingsofficier Didier Vanderperre.

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Roeselaarse ambachtslui kunnen vakmanschap doorgeven dankzij meester-leerlingtraject
  Roeselare

  Roeselaar­se ambachts­lui kunnen vakman­schap doorgeven dankzij mees­ter-leerling­tra­ject

  De Vlaamse Gemeenschap lanceerde vorig jaar opnieuw beurzen voor het doorgeven van vakmanschap in een meester-leerlingtraject. Erfgoedcel TERF begeleidde hierbij geïnteresseerde vaklui. Dit met resultaat. De Roeselaarse hoefsmid Bram Bruneel en touwslager Roger Tanghe van touwslagerij BGS BV, eveneens uit Roeselare, kunnen met hun beurs vanaf deze maand aan de slag met een leerling. Oude technieken leiden namelijk vaak tot innovatieve toepassingen en hedendaagse creaties.
 3. Na drie maanden gemis door corona worden deze hartsvriendinnen herenigd in het ziekenhuis: “Ze geven elkaar courage”
  PREMIUM
  Roeselare/Rumbeke

  Na drie maanden gemis door corona worden deze hartsvrien­din­nen herenigd in het ziekenhuis: “Ze geven elkaar courage”

  Een ziekenhuisopname tijdens de coronacrisis maakte in het najaar van 2021 een einde aan de koffiekletsjes die meermaals per week de dag van Marie-José Vandekerckhove (88) en Annie Deleye (82) opfleurden. Vorige week werden de hartsvriendinnen toevallig herenigd op de revalidatieafdeling van AZ Delta, waar ze dezer dagen een kamer delen. “Ze fleuren op door elkaars gezelschap”, horen we bij hun kinderen.
 4. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.