Mia Demeulemeester van Inagro en gedeputeerde Bart Naeyaert stellen Agrotopia voor.
Volledig scherm
Mia Demeulemeester van Inagro en gedeputeerde Bart Naeyaert stellen Agrotopia voor. © CDR

“Stuwende kracht voor innovatie in de sector”: Agrotopia, grootste dakserre van Europa, geopend

RoeselareDe grootste dakserre van Europa voor onderzoek is een feit. De serre met een oppervlakte van 9.000 vierkante meter, Agrotopia genaamd, staat bovenop een loods van de Roeselaarse REO Veiling en werd vrijdag officieel in gebruik genomen door Inagro en de provincie West-Vlaanderen. Het unieke complex is bedoeld voor onderzoek op internationaal topniveau naar de nieuwste technieken voor glas- en stadstuinbouw. 

 1. Roeselare in de rouw na overlijden persfotograaf Jos Bogaerts (77): “Hij stond altijd klaar met vaderlijke raad”
  PREMIUM
  Roeselare

  Roeselare in de rouw na overlijden persfoto­graaf Jos Bogaerts (77): “Hij stond altijd klaar met vaderlijke raad”

  Roeselare verliest een monument. Jos Bogaerts is donderdag op 77-jarige leeftijd overleden na een korte ziekte. Jos was bijna zes decennia actief in de lokale journalistiek en maakte jarenlang ook foto’s voor deze krant. Hij was een heel vertrouwd figuur in het straatbeeld van de Rodenbachstad, steevast met zijn fototoestel rond de hals. “Kritisch, maar hartelijk”, typeert burgemeester Kris Declercq (CD&V) hem. Een portret van een man die zelfs de Koning de hand drukte.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.