Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Geert De Rycke

Stukje van 35 jaar oude warmtenet wordt vervangen

 1. Vroedvrouw Delphine turnt webshop om in fysieke winkel: “Bij Baby’phine kan je terecht voor Spaanse en Portugese kindermode”
  PREMIUM
  Roeselare/Torhout

  Vroedvrouw Delphine turnt webshop om in fysieke winkel: “Bij Baby’phine kan je terecht voor Spaanse en Portugese kindermode”

  Delphine Platteeuw (29) opent vrijdag langs de Roeselaarse Delaerestraat de deuren van Baby’phine, een kinderwinkel voor kinderen van 0 tot 6 jaar. De mama van twee, die ook nog actief is als zelfstandig vroedvrouw, startte al in 2018 met de verkoop van Spaanse en Portugese kindermode maar deed dit tot nu toe, met uitzondering van een pop-up in het najaar van 2021, online. “Het is door de blijvende vraag van de klanten dat ik nu effectief een winkel start”, zegt ze.
 2. Dubbel zoveel boetes door gsm-gebruik op de fiets in West-Vlaanderen
  West-Vlaanderen

  Dubbel zoveel boetes door gsm-ge­bruik op de fiets in West-Vlaanderen

  Het aantal inbreuken tegen gsm-gebruik op de fiets, is in West-Vlaanderen meer dan verdubbeld ten opzichte van vier jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die Annick Lambrecht, Vlaams parlementslid voor Vooruit, opvroeg. Die stijging is sterker dan in de rest van Vlaanderen. Maar gsm-gebruik in het verkeer is verboden, ook op de fiets. Afleiding is dan ook een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen.
 1. Infosessie 'Wonen op je oude dag... Zorgen voor later?’ in Trax
  Roeselare

  Infosessie 'Wonen op je oude dag... Zorgen voor later?’ in Trax

  Voor velen is het een ver-van-mijn-bedshow maar toch is het belangrijk om vroeg genoeg na te denken over de mate waarin je huidige woning op latere leeftijd, en bij eventueel verminderde mobiliteit, nog toegankelijk en geschikt zal zijn om kwalitatief en comfortabel oud te worden. Benieuwd hoe jij de regie over jouw woonsituatie op latere leeftijd nu al in handen kan nemen? De dienst wonen van de stad organiseert op woensdag 28 september een boeiende infosessie over dit thema. Die vindt plaats in TRAX en start om 19 uur. Inschrijven doe je per mail aan wonen@roeselare.be.
 2. HUIZENJACHT. Het ‘Loveringem’ van Chantal: “De tijd heeft hier minder stilgestaan dan wat je op tv te zien krijgt”
  PREMIUM
  Alveringem/Lo-Reninge/Veurne

  HUIZEN­JACHT. Het ‘Loveringem’ van Chantal: “De tijd heeft hier minder stilge­staan dan wat je op tv te zien krijgt”

  Is het de moeite waard om een woning te kopen in het ‘Loveringem’ van politie-inspecteur Chantal, die elke zondagavond op Eén op de buis komt? We trokken naar het kleinere Lo-Reninge en Alveringem, naar grotere buurstad Veurne, en laten immo-experts er hun licht op schijnen. “Die oudere huizen in ‘Chantal’? Er zijn nochtans veel nieuwe woonwijken waar het aangenaam én betaalbaar wonen is.”