Onder meer in TRAX worden studeerplekken ingericht.
Volledig scherm
Onder meer in TRAX worden studeerplekken ingericht. © CDR

Studeren in je eigen bubbel niet mogelijk? Roeselare biedt blokplekken aan in ARhus, TRAX en Expo Roeselare

RoeselareStad Roeselare komt tegemoet aan jongeren die geen passende studieomgeving hebben. In samenwerking met de jeugdraad en ARhus richten zij vanaf 19 december enkele publieke studieplaatsen in.

 1. Paterskerk wordt horecazaak in afwachting van herinvulling als woon-, werk- en ontmoetingsplek
  PREMIUM
  Roeselare

  Paterskerk wordt horecazaak in afwachting van herinvul­ling als woon-, werk- en ontmoe­tings­plek

  De site van de Paterskerk gaat een nieuwe toekomst tegemoet. De Gentse vastgoedinvesteerder- en ontwikkelaar Triginta zal de site langs de Delaerestraat in Roeselare, bestaande uit de kerk, een retraitehuis en een kloostergebouw, transformeren tot woonunits voor mensen met een functiebeperking, kantoorruimtes en een ontmoetingsplek in de kerk. Omdat de werken pas over een jaar starten, krijgt de kerk vanaf augustus een tijdelijke horeca-invulling.
 2. Na 2,5 jaar sluiting: vanaf dinsdag eindelijk weer pintje in cafetaria Sportoase Schiervelde
  PREMIUM
  Roeselare

  Na 2,5 jaar sluiting: vanaf dinsdag eindelijk weer pintje in cafetaria Sportoase Schiervel­de

  Eindelijk! 2,5 jaar nadat de cafetaria in Sportoase Schiervelde de deuren sloot, kan je er vanaf dinsdag 5 juli opnieuw terecht voor een verfrissend drankje of een smakelijke hap na het zwemmen. Jens Brysse (32) en Bieke Vancoillie (29) die ondertussen al zes jaar café St. Georges aan het Roeselaarse Stationsplein uitbaten, steken nu ook hun schouders onder O Brasserie. “We begrepen zelf niet dat een zaak met zoveel potentieel zo lang leeg stond”, zeggen ze.