Studentenclub Rodenbach vierde haar lustrum in stijl, met een wandeling langs historische locaties in Roeselare en de voorstelling van een lustrumboek.
Volledig scherm
Studentenclub Rodenbach vierde haar lustrum in stijl, met een wandeling langs historische locaties in Roeselare en de voorstelling van een lustrumboek. © Sam Vanacker

Studentenclub Rodenbach viert 90ste verjaardag: “Zorg dragen voor de schachten, ook in coronatijden”

RoeselareStudentenvereniging Rodenbach verenigt al 90 jaar de studenten uit de regio Roeselare in Gent. En die verjaardag liet de vereniging niet onopgemerkt voorbijgaan. Zaterdag kwamen negentig (oud-)leden samen voor een uitgebreide viering. Naar aanleiding van het jubileum werd ook een lustrumboek uitgebracht. “Wat we doen met studenten die niet graag Rodenbach drinken? Wees maar gerust dat die het snel leren drinken.”

 1. Radio Bingo rolt mee tijdens Rollerbikeparade RSL
  Roeselare

  Radio Bingo rolt mee tijdens Rollerbike­pa­ra­de RSL

  Op zondag 25 september is er opnieuw een Rollerbikeparade RSL. Dit is een tocht van ongeveer 10 kilometer door het centrum van Roeselare, speciaal voor iedereen met rolschaatsen, inline skates, een skateboard, fiets, step, eenwieler, … De editie van komende zondag wordt muzikaal ondersteund door Radio Bingo. De promowagen van Radio Bingo zal aan de kop van de parade rijden en zorgen voor de muziek. Deelnemen aan de Rollerparade RSL is gratis en er wordt gestart om 19 uur aan Trax in de Traxweg 1. Ook het einde is daar voorzien. Wil je deelnemen maar heb je geen skates? Deze kan je gratis skates mits identiteitskaart als waarborg.
 2. Kwalitatieve geluidsinstallatie voor TRAX
  Roeselare

  Kwalitatie­ve geluidsin­stal­la­tie voor TRAX

  Het Roeselaarse stadsbestuur wil TRAX verder uitbouwen tot muziekcentrum. “De site heeft nog enorm veel potentieel”, oordeelt schepen Matthijs Samyn (CD&V). “We zijn momenteel aan het onderzoeken hoe we dat muziekcentrum echt vorm kunnen geven. Zo willen we alvast inzetten op een nog betere programmatie en we investeren ook in kwalitatieve geluidsinfrastructuur zodat de zalen nog beter gebruikt kunnen worden door al onze (jeugd)verenigingen.”
 1. Kandidaten voor titel Cultureel Ambassadeur gezocht
  Roeselare

  Kandidaten voor titel Cultureel Ambassa­deur gezocht

  Stad Roeselare is op zoek naar opvolging voor de enthousiaste Cultureel Ambassadeurs die de stad al rijk is. Genieten jouw culturele prestaties ook erkenning buiten de stadsgrenzen? Zet je met jouw kunst of cultureel werk een stempel op het algemene kunst- en cultuurlandschap? Dan kan je je nog tot 15 oktober kandidaat stellen. Alle details over het wat en hoe zijn te vinden via https://www.roeselare.be/vrije-tijd/cultuur/cultureel-ambassadeur-roeselare.
 2. “Je bent pas vergeten als er niet meer over je gepraat wordt”: vijfde Memorial Daan Myngheer in de steigers
  Hooglede

  “Je bent pas vergeten als er niet meer over je gepraat wordt”: vijfde Memorial Daan Myngheer in de steigers

  Op zaterdag 1 oktober wordt het startschot gegeven van de vijfde Memorial Daan Myngheer/Grote Prijs Magistrading. Net als vorig jaar staat het comité Klimkoers Hooglede, waarbij de ouders van de betreurde wielrenner ook in de rangen zitten, in voor de organisatie. “We willen de traditie verder zetten”, zegt Ivo Myngheer. “Wielersport verdient een plaats in Hooglede.”