Studentenclub Rodenbach vierde haar lustrum in stijl, met een wandeling langs historische locaties in Roeselare en de voorstelling van een lustrumboek.
Volledig scherm
Studentenclub Rodenbach vierde haar lustrum in stijl, met een wandeling langs historische locaties in Roeselare en de voorstelling van een lustrumboek. © Sam Vanacker

Studentenclub Rodenbach viert 90ste verjaardag: “Zorg dragen voor de schachten, ook in coronatijden”

RoeselareStudentenvereniging Rodenbach verenigt al 90 jaar de studenten uit de regio Roeselare in Gent. En die verjaardag liet de vereniging niet onopgemerkt voorbijgaan. Zaterdag kwamen negentig (oud-)leden samen voor een uitgebreide viering. Naar aanleiding van het jubileum werd ook een lustrumboek uitgebracht. “Wat we doen met studenten die niet graag Rodenbach drinken? Wees maar gerust dat die het snel leren drinken.”

  1. Tien jaar crematorium Uitzicht in tien opmerkelijke cijfers: “Ondertussen zitten we al aan 34.595 crematies”
    Zuid-West-Vlaanderen

    Tien jaar crematori­um Uitzicht in tien opmerkelij­ke cijfers: “Ondertus­sen zitten we al aan 34.595 crematies”

    Crematorium Uitzicht opende tien jaar geleden de deuren in de Ambassadeur Baertlaan op Hoog Kortrijk. De capaciteit breidde eind 2020 uit van 4.000 naar 4.800 crematies per jaar dankzij een nieuwe omgevingsvergunning van de provincie. En dat is nodig. “Het crematie-aandeel in de regio Kortrijk steeg in tien jaar van 35 naar 75 procent”, zegt directeur Jan Sabbe.