Met 't Groenselaartje verkopen studenten van Hogeschool VIVES campus Roeselare groenten die er niet perfect uitzien.
Volledig scherm
Met 't Groenselaartje verkopen studenten van Hogeschool VIVES campus Roeselare groenten die er niet perfect uitzien. © RV

Studenten VIVES verkopen via ’t Groenselaartje groenten met schoonheidsfoutjes: “Tegen voedselverspilling”

Roeselare/DiksmuideVijf studenten agro- en biotechnologie van Hogeschool VIVES campus Roeselare lanceren ’t Groenselaartje, een innovatieve dienst die via een online webshop een ruim gamma van groenten met een schoonheidsfoutje aanbiedt.

 1. Gedemotiveerd, veel verlof en altijd 9-to-5? Zes clichés over ambtenaren onder de loep genomen
  Jobat

  Gedemoti­veerd, veel verlof en altijd 9-to-5? Zes clichés over ambtenaren onder de loep genomen

  Volgens de recentste cijfers van het Salariskompas van Jobat.be is werken voor de overheid geen slecht idee. Onze overheid staat immers op de vijfde plaats in de rankschikking van de best betalende sectoren én de sectoren waar de medewerkers het gelukkigst zijn in hun professionele leven. Ambtenaren kampen echter wel met heel wat hardnekkige vooroordelen. Kloppen die? Kara Roggeman van de FOD Beleid & Ondersteuning (BOSA) geeft haar mening over zes hardnekkige clichés die circuleren over werken bij de overheid.
 2. Buren zetten tuinen open voor aperitiefmoment met bewoners WZC De Zilverberg: “Doet enorm veel deugd om eens buiten de muren van het rusthuis te komen”
  PREMIUM

  Buren zetten tuinen open voor aperitief­mo­ment met bewoners WZC De Zilverberg: “Doet enorm veel deugd om eens buiten de muren van het rusthuis te komen”

  Onder de noemer “Zet joe bie – thuis in de wijk” gaan de bewoners van De Zilverberg tijdens de zomermaanden een drietal keer op bezoek in de tuin van omwonenden van het Rumbeekse woonzorgcentrum. Ze genieten er samen van een aperitiefje en een hapje of een kopje koffie en een gebakje. Dertig buren engageren zich voor het project. “Wij stellen onze tuin open uit dankbaarheid voor de goeie zorgen die mijn ouders in De Zilverberg kregen”, aldus Julien Bonaventure die dinsdag gastheer was van zo’n aperitiefmoment waar ook wij even mochten aanschuiven voor een frisse sangria.
  Rumbeke