Studenten van Hogeschool Vives ontwikkelden Drafties, aperitiefkoekjes op basis van draf.
Volledig scherm
Studenten van Hogeschool Vives ontwikkelden Drafties, aperitiefkoekjes op basis van draf. © RV

Studenten Vives ontwikkelen aperitiefkoekjes van restproduct bij bier brouwen

RoeselareVijf studenten van hogeschool Vives campus Roeselare hebben ‘Drafties’ ontwikkeld. Dat zijn aperitiefkoekjes op basis van draf, een nevenproduct uit de bierbrouwerij die vooral gebruikt wordt als diervoeder. “Drafties zijn ideale koekjes bij een fris biertje of een aperitiefje”, zegt eindverantwoordelijke Lowie Arteel.

 1. AZ Delta biedt patiënten en mantelzorgers digitale ondersteuning
  Roeselare

  AZ Delta biedt patiënten en mantelzor­gers digitale ondersteu­ning

  AZ Delta heeft in de inkomhal van campus Rumbeke een Digipunt geopend. Het ziekenhuis maakt steeds vaker gebruik van digitale toepassingen en wil via het Digipunt, dat te vinden is naast de ombudsdienst, iedereen daarbij begeleiden en ondersteunen. Patiënten en mantelzorgers kunnen er terecht voor vragen over het zorgportaal, ondersteuning bij het inloggen op portalen, online afspraken maken, hulp bij het invullen van online vragenlijsten, de installatie van Itsme en vragen over de website of andere digitale toepassingen. Het Digipunt is open op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 17 uur en ook bereikbaar op 051/23.71.10 of via digipunt@azdelta.be.
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.