Via Roekét helpen studenten van Vives hun medestudenten gezonder en gevarieerder eten.
Volledig scherm
Via Roekét helpen studenten van Vives hun medestudenten gezonder en gevarieerder eten. © Ellen Deblauwe

Studenten hogeschool Vives verkopen overschotten van voedingszaken aan medestudenten

RoeselareVijf studenten van hogeschool Vives campus Roeselare hebben met Roekét een vernieuwende dienst gelanceerd waarmee ze overschotten van lokale voedingszaken doorverkopen aan hun medestudenten tegen een scherpe prijs.

 1. ’t Ravotterke zoekt monitoren voor speelpleinwerking
  Ardooie

  ’t Ravotterke zoekt monitoren voor speelplein­wer­king

  Speelpleinwerking ’t Ravotterke wil ook komende zomer de kinderen van Ardooie en Koolskamp opnieuw de kans geven om zich uit te leven. Nu al zijn ze op zoek naar enthousiaste jongeren die het team van monitoren willen versterken. Heb je verantwoordelijkheidsgevoel en creatieve ideeën? Ravot je graag met kinderen? Ben je deze zomer 15 jaar? Dan ben jij misschien wel de perfecte persoon om als moni aan de slag te gaan. Zin om het eens te proberen? Neem dan contact op via jeugddienst@ardooie.be of op 051/74.40.40 voor een verkennend gesprek.
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. 426 politiemensen controleren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmokkelaars én drugsdealers”
  Play
  West-Vlaanderen

  426 politiemen­sen controle­ren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmok­ke­laars én drugsdea­lers”

  Automobilisten die zich zaterdagnamiddag en -avond in de buurt van snelwegen begaven in West-Vlaanderen, liepen grote kans om tegengehouden te worden door de politie. Aan nagenoeg elk op- en afrittencomplex in de provincie stond een controlepost opgesteld. In Ruddervoorde kregen de automobilisten de aanwezigheid van ministers Verlinden, Van Quickenborne, gouverneur Carl Decaluwé, procureur des Konings Filiep Jodts en de voltallige pers er gratis bij. “Het hoofddoel is inbrekersbendes, mensensmokkelaars en drugsdealers onderscheppen”, aldus Verlinden.