De heraanleg van de Ooststraat gaat veel vlotter dan verwacht.
Volledig scherm
De heraanleg van de Ooststraat gaat veel vlotter dan verwacht. © CDR

Straf! Heraanleg Ooststraat na week al klaar: “Vrijdagavond of zaterdagochtend weer openstellen”

RoeselareDe heraanleg van de Roeselaarse Ooststraat verloopt veel sneller dan voorzien. De werken in de winkelstraat startten maandag en aanvankelijk was voorzien dat ze drie weken in beslag zouden nemen. “Maar tegen eind deze week zullen we de straat al opnieuw kunnen openstellen”, aldus schepen Francis Debruyne (CD&V), bevoegd voor projecten openbaar domein.

 1. Eendracht Hooglede wacht nog steeds op nieuw dak sinds doortocht Eunice: “Zolang procedure tussen aannemer en verzekeraar loopt, kunnen we helaas niets doen”
  PREMIUM
  Hooglede

  Eendracht Hooglede wacht nog steeds op nieuw dak sinds doortocht Eunice: “Zolang procedure tussen aannemer en verzeke­raar loopt, kunnen we helaas niets doen”

  Eendracht Hooglede zit nog steeds te wachten op een degelijk dak op de voetbalkantine. Op vrijdag 18 februari blies de storm Eunice de dakbedekking op het veld, al bleef het oude, lekkende onderdak toen wel liggen. Zeven maanden later staan in de kantine vijftien emmers om het insijpelende regenwater op te vangen. Volgens de verzekeraar is het de schuld van de aannemer dat het dak afwaaide. Die is het daar niet mee eens, waardoor het tot een juridische procedure kwam.
 2. Kandidaten voor titel Cultureel Ambassadeur gezocht
  Roeselare

  Kandidaten voor titel Cultureel Ambassa­deur gezocht

  Stad Roeselare is op zoek naar opvolging voor de enthousiaste Cultureel Ambassadeurs die de stad al rijk is. Genieten jouw culturele prestaties ook erkenning buiten de stadsgrenzen? Zet je met jouw kunst of cultureel werk een stempel op het algemene kunst- en cultuurlandschap? Dan kan je je nog tot 15 oktober kandidaat stellen. Alle details over het wat en hoe zijn te vinden via https://www.roeselare.be/vrije-tijd/cultuur/cultureel-ambassadeur-roeselare.