Foto JBOR
Volledig scherm
© Foto JBOR

Stadsbestuur eert 11-jarige zwemkampioene

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Parkeerwachters worden in Roeselare niet vervangen door rondrijdende scanner
  Roeselare

  Parkeer­wach­ters worden in Roeselare niet vervangen door rondrijden­de scanner

  Middelkerke zet vanaf volgende maand een scanvoertuig in voor parkeercontroles in plaats van parkeerwachters. Die wagen scant de nummerplaten van de geparkeerde auto’s. Middelkerke werkt voor haar parkeerbeleid samen met OPC, hetzelfde bedrijf waar Roeselare jaren geleden mee in zee ging. Tijdens de commissie ruimte wou gemeenteraadslid Cyriel Ameye (Vlaams Belang) dan ook graag weten of er ook plannen zijn om in Roeselare zo te gaan werken. “Dat is niet de bedoeling”, verzekert commercieel directeur bij OPC Philippe Maquestiaux. “In Roeselare hebben we met het stadsbestuur een quotum afgesproken, een maximum uit te schrijven parkeerboetes. Door een scanwagen in te zetten, zouden er meer bonnen uitgeschreven worden, dus hebben we besloten die scantechnologie niet te gebruiken.”
 2. 18 maanden cel voor Noord-Franse drugskoeriers na betrapping in Roeselare: “Een echte plaag”
  Roeselare

  18 maanden cel voor Noord-Fran­se drugskoe­riers na betrapping in Roeselare: “Een echte plaag”

  Drie jonge Noord-Franse drugskoeriers uit de streek van Tourcoing zijn dinsdag door de Kortrijkse strafrechter elk veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en boetes van 1.600 tot 16.000 euro voor het binnensmokkelen van cocaïne en heroïne in ons land. Ze konden telkens in Roeselare gevat worden. “Een kwalijk fenomeen dat een halt toegeroepen moet worden. Het is een echte plaag”, vindt Kortrijks afdelingsprocureur Vincent Remy.
 3. Op huizenjacht in ... Heist-aan-Zee: “Hier wonen is puur genot”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Op huizen­jacht in ... Heist-aan-Zee: “Hier wonen is puur genot”

  De bouw van een nieuw, hypermodern Community House is er net gestart, de Heldentorens worden steeds zichtbaarder en de volledige doortocht van de deelgemeente krijgt een make-over. Ja, Heist-aan-Zee ís hip en trendy. En dat zal de komende jaren alleen maar toenemen. Want de meest mondaine kustgemeente van ons land is meer dan Knokke of het Zoute alleen. Op huizenjacht in deelgemeente Heist met Sacha Vanrafelghem en Willem Cauwels van Willem Cauwels Real Estate.