Roeselare lanceert het digitale platform Roeselare Herstelt.
Volledig scherm
Roeselare lanceert het digitale platform Roeselare Herstelt. © rv

Stad wil herstellen aanmoedigen met nieuw digitaal platform Roeselare Repareert

RoeselareDe stad Roeselare lanceert met Roeselare Repareert een digitaal platform om mensen te inspireren, informeren en motiveren rond de herstelcultuur. Bedoeling is om mensen te overtuigen om nog geen spullen weg te gooien die eigenlijk nog te repareren zijn.

 1. Delaere Womenswear trekt na 90 jaar weg uit Beitem... en heropent iets verderop in Roeselare: “Een grotere zaak op dezelfde steenweg”
  PREMIUM
  Roeselare

  Delaere Womenswear trekt na 90 jaar weg uit Beitem... en heropent iets verderop in Roeselare: “Een grotere zaak op dezelfde steenweg”

  Delaere Womenswear, sinds 1930 een vaste waarde onder de Beitemse kerktoren, sluit eind januari 2022 de deuren om een week later te heropenen... een paar honderd meter verder op de Meensesteenweg op grondgebied Roeselare. “We kampten al langer met plaatsgebrek, maar de ingrijpende wegenwerken die gepland staan, gaven de doorslag gaven”, zeggen zaakvoerders Marijke Delaere (57), derde generatie ondertussen, en Jan Buyse.
 2. Judo Team International pakt twee maal goud op BK
  Roeselare

  Judo Team Internatio­nal pakt twee maal goud op BK

  Judo Team International Roeselare kwam op het Belgisch judokampioenschap in Herstal aan de start met drie judoka’s. Aanvankelijk zouden er vier judoka aantreden maar na het Vlaams Kampioenschap was Pjotr Debruyne, die vorig jaar het BK won, geblesseerd aan zijn knie en moest hij forfait geven. Toch keerde hoofdtrainer Mikhail Khatchatourian met twee gouden medailles huiswaarts. Ziedullo Rakhimov moest eerder al meermaals tevreden zijn met brons en zilver maar kon nu toch het goud wegkapen in de categorie U21 +100 kg. Ilman Nesirkoyev kroonde zich op zijn beurt al voor de vijfde maal tot Belgisch kampioen. Dit in de categorie U18 -90 kg. Aleksandr Tseboyev raakte geblesseerd aan z’n voet en strandde in de herkansingen.
 1. Verloederd café wordt Belevingskapper Martin: “Hier kun je terecht in een warme, huiselijke sfeer”
  PREMIUM
  Roeselare

  Verloederd café wordt Belevings­kap­per Martin: “Hier kun je terecht in een warme, huiselijke sfeer”

  Ooit was het een café, daarna een kraakpand, maar nu hebben Martin Willeboer (34) en Bart Debrauwer (39) de zaak omgevormd tot Belevingskapper Martin. De voorbije twee jaar investeerden ze elke vrije minuut in het pand. “Een bezoekje aan het salon moet een echte beleving zijn”, zegt Martin. Op termijn willen de zaakvoerders de duplex op de bovenverdieping ook aanbieden voor kortverhuur en vergaderingen.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.