De Roeselaarse stadsdiensten zullen straks ook bereikbaar zijn via een videogesprek.
Volledig scherm
De Roeselaarse stadsdiensten zullen straks ook bereikbaar zijn via een videogesprek. © RV

Stad Roeselare maakt werk van dienstverlening via videogesprekken: “Geen fysieke verplaatsing nodig”

RoeselareStad Roeselare werkt samen met de stad Gent aan een project om videobellen mogelijk te maken als extra dienstverleningskanaal.

 1. Club Roeselare en vzw Inval dompelen je onder in kerstsfeer
  Roeselare

  Club Roeselare en vzw Inval dompelen je onder in kerstsfeer

  Club Roeselare en vzw Inval bundelen de krachten voor een afterwork winterbar. Op vrijdag 16 december zetten ze buiten aan het Rodenbachstadion, ter hoogte van de Onze-Lieve-Vrouwemarkt, een mini-kerstmarkt op waar je kan genieten van de traditionele kerstmarktdranken en een warme hap. Dit alles tegen pré-corona/energiecrisisprijzen. Er is tussen 17 en 23 uur ook livemuziek met een bandje. De kinderen kunnen zich uitleven op het afgesloten speelplein. De opbrengst gaat naar voetbalclub Club Roeselare en VZW Inval. Tijdens het aansluitende weekend, op 17 en 18 december, is er trouwens op Club Roeselare een groots duiveltjes- en preminiementornooi met 52 deelnemende ploegen.
 1. Gratis kaarsenpotjes om ouders van sterrenkindjes te steunen
  Roeselare

  Gratis kaarsenpot­jes om ouders van sterren­kind­jes te steunen

  Naar aanleiding van Wereldlichtjesdag deelt de werkgroep ‘Sterrenkinderen Roeselare’ deze week gratis kaarsenpotjes uit. Zo wil de werkgroep zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om op zondag 11 december om 19 uur een kaarsje aan te steken en aan hun voorgevel te plaatsen. Dit om mensen die een kind verloren een hart onder de riem te steken. De kaarsenpotjes, zijnde glazen yoghurtpotjes voorzien van een gehaakt omhulseltje, kan je van maandag 5 tot en met vrijdag 9 december oppikken in het Vrijetijdspunt RSL, RSL Op Post, AZ Delta Campus Rumbeke, CM-Gezondheidspunt Midden West-Vlaanderen, TOV vzw en de vier dienstencentra van Motena. Plaats gerust ook een foto van je kaarsje op Facebook met de hashtags #RSL #wereldlichtjesdag. Meer info op iedereen.vanrsl.be/wereldlichtjesdag en RAKattack.be.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.