Sayt en Salima Kasimov van The Noodle Bar spreken over onzekere tijden maar hopen bovenal dat ze hun zaak kunnen verderzetten op de hoek van de Patersstraat en de Botermarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Sayt en Salima Kasimov van The Noodle Bar spreken over onzekere tijden maar hopen bovenal dat ze hun zaak kunnen verderzetten op de hoek van de Patersstraat en de Botermarkt. © CDR

Stad Roeselare koopt alle panden in Patersstraat, uitbaters horecazaken reageren verdeeld

RoeselareStad Roeselare telt 825.000 euro neer voor alle gebouwen in de Patersstraat, inclusief die op de hoek met de Zuidstraat en de Botermarkt. De stad gaat de komende maanden in gesprek met de handelaars. De reacties zijn alvast verdeeld. Van ‘jammer, ik had hier willen blijven’ tot ‘ik ben al aan het onderhandelen om zelf een pand te kopen en te verhuizen’. Wij gingen met alle betrokken partijen gaan praten.

 1. ASSISEN. 20 jaar gevorderd voor Sacha Brunessaux (23): “Hij wilde meedoen met de grote jongens en moet daar de gevolgen van dragen”
  PREMIUM

  ASSISEN. 20 jaar gevorderd voor Sacha Brunessaux (23): “Hij wilde meedoen met de grote jongens en moet daar de gevolgen van dragen”

  De procureur-generaal maakt zich zorgen om de persoonlijkheid en de illegale praktijken van Sacha Brunessaux (23). “Je mag hem niet aanraken of hij gaat in de aanval”, stelde Roeland Vasseur, die 20 jaar vorderde voor de Roeselarenaar. Dat was tot groot ongenoegen van de verdediging. “Dat is even lang als de periode vanaf Sacha’s geboorte tot aan de feiten”, foeterde Johan Platteau. Die laatste had op het einde nog emotionele, hoopvolle woorden klaar voor Sacha zelf.
  Roeselare
 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. ASSISEN. Sacha Brunessaux (23) krijgt 10 jaar voor dodelijk schot tijdens drugsdeal: “De intenties van het slachtoffer waren niet onbesproken”
  PREMIUM

  ASSISEN. Sacha Brunessaux (23) krijgt 10 jaar voor dodelijk schot tijdens drugsdeal: “De intenties van het slachtof­fer waren niet onbespro­ken”

  Sacha Brunessaux (23) heeft 10 jaar opsluiting gekregen voor doodslag op Agaverdi Mahmudov (18). De Roeselarenaar loste een dodelijk schot, toen het slachtoffer cannabis van hem wilde stelen. Het Openbaar Ministerie had 20 jaar gevorderd. “Deze straf biedt perspectief. U zal nog steeds zeer jong zijn, nadat u ze hebt ondergaan”, sprak voorzitter Joeri Pieters.
  Roeselare