Sayt en Salima Kasimov van The Noodle Bar spreken over onzekere tijden maar hopen bovenal dat ze hun zaak kunnen verderzetten op de hoek van de Patersstraat en de Botermarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Sayt en Salima Kasimov van The Noodle Bar spreken over onzekere tijden maar hopen bovenal dat ze hun zaak kunnen verderzetten op de hoek van de Patersstraat en de Botermarkt. © CDR

Stad Roeselare koopt alle panden in Patersstraat, uitbaters horecazaken reageren verdeeld

RoeselareStad Roeselare telt 825.000 euro neer voor alle gebouwen in de Patersstraat, inclusief die op de hoek met de Zuidstraat en de Botermarkt. De stad gaat de komende maanden in gesprek met de handelaars. De reacties zijn alvast verdeeld. Van ‘jammer, ik had hier willen blijven’ tot ‘ik ben al aan het onderhandelen om zelf een pand te kopen en te verhuizen’. Wij gingen met alle betrokken partijen gaan praten.

 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. Sweco rondt overname VK architects+engineers af

  Sweco rondt overname VK architects+engineers af

  Het Scandinavische ingenieurs- en architectenbureau Sweco neemt het Roeselaarse VK architects+engineers definitief over. In januari was er al een intentieverklaring, maar nu zette de Belgische Mededingingsautoriteit het licht ook effectief op groen voor de overname. Beide partijen willen samen bijdragen aan een klimaat- en toekomstbestendige omgeving waar gezondheid en welzijn centraal staan. “Sweco en VK hebben de uitgesproken ambitie om daarin een voortrekkersrol te spelen”, aldus Erwin Malcorps, Business Area President bij Sweco Belgium. “Meer specifiek, het overstijgen van de huidige rol van een architecten- en ingenieursbureau in de fases van een bouwproces, door een full life cycle partner te worden.” “Zowel bij VK architects+engineers als bij Sweco, beschikken we over sterke multidisciplinair teams van experten. Door hun kennis te bundelen en in te zetten op duurzaamheid, innovatie en digitalisatie , kunnen we ons deel bijdragen aan een klimaatneutrale en toekomstbestendige omgeving”, aldus Paul Corbeel, CEO VK architects+engineers. Sweco neemt ook alle aandelen van de VK-dochterondernemingen over.
  Roeselare