Leerlingen van het VTI brengen spreuken aan op de etalage van de Standaard Boekhandel.
Volledig scherm
Leerlingen van het VTI brengen spreuken aan op de etalage van de Standaard Boekhandel. © Joke Couvreur

Spreuken op etalages zetten geestelijke gezondheid letterlijk in de kijker

 1. Karolien Lafaut opent nieuw immokantoor in Roeselare
  Roeselare/Tielt

  Karolien Lafaut opent nieuw immokan­toor in Roeselare

  De Tieltse projectontwikkelaar Karolien Lafaut zet een nieuwe stap op de West-Vlaamse vastgoedmarkt. Op op zondag 25 oktober, Nieuwbouwzondag, opent ze een nieuw kantoor in Roeselare dat zal focussen op de uitbouw van de immotak Real Estate by Karolien. “Het nieuwe kantoor komt in ons nieuwbouwproject Hof ter Walle langs de Hippoliet Spilleboutdreef, een locatie die we vooral kiezen voor de centrale en vlot bereikbare ligging aan de rand van het stadscentrum”, vertelt zaakvoerster Karolien Lafaut. “Vanuit onze visie om onze klanten maximaal te ontzorgen, willen we met het nieuwe kantoor onze immodiensten nog dichter bij de klant brengen. Op die manier kiezen klanten zelf of ze vanuit Tielt of Roeselare bediend worden en voor ons is het een opportuniteit om meer voet aan wal te krijgen in de dynamische vastgoedmarkt van Roeselare.” Het team van Real Estate by Karolien Lafaut bestaat op vandaag uit drie vastgoedmedewerkers, maar het bedrijf is nog op zoek naar een vierde medewerker om de portefeuille verder uit te breiden.
 1. Mensen in armoede kaarten impact van corona aan in vijf filmpjes
  Roeselare

  Mensen in armoede kaarten impact van corona aan in vijf filmpjes

  Zes partners pakken uit met een campagne om armoede in Roeselare in de kijker te plaatsen. Ze maken daarvoor gebruik van vijf korte campagnefilmpjes die de komende dagen volop gedeeld zullen worden op sociale media. Aanleiding is de Werelddag van verzet tegen armoede op zaterdag 17 oktober. “Armoede is een schending van de mensenrechten”, zegt schepen van armoedebeleid Michèle Hostekint (Sp.a en De Vernieuwers). “Het is belangrijk dat we ons hier tegen blijven verzetten. Dit jaar moest het door corona anders, maar we focussen net op de invloed van corona op mensen in armoede.” Samen met mensen in armoede werden vijf speerpunten gekozen die de situatie van maatschappelijke kwetsbare mensen verbeteren in tijden van coronamaatregelen. Die werden in evenveel filmpjes gegoten. Zo wordt er onder meer gepleit voor face-to-face contact met dienst- en hulpverleners in tijden van quarantaine of lockdown, hamert men er op dat parken en speelpleinen open moeten blijven zodat wie klein woont of geen tuin heeft toch in openlucht kan ontspannen en ijveren ze voor meer inspanningen in de strijd tegen de digitale kloof, zeker als de scholen opnieuw sluiten.
 2. Balletjes van Van Ranst, hoofd van De Croo: restaurant verwerkt verplichte sluiting met ludieke menukaart
  Roeselare/Izegem

  Balletjes van Van Ranst, hoofd van De Croo: restaurant verwerkt verplichte sluiting met ludieke menukaart

  Zo kan het natuurlijk ook: ja, ze zijn boos dat hun zaak straks voor een maand dicht moet, maar dat betekent niet ze hun hoofd laten hangen. En dus mag er in het geval van restaurant Petrouska in Roeselare al eens een lugubere grap vallen. Zij pakken uit met een originele menukaart met enkele virologen, onze premier en de minister van Volksgezondheid in de hoofdrol.
 3. Slager pakt uit met veilig alternatief voor cowboysteak op spitplank: “De klanten bleven er maar om vragen, we moesten iets doen”
  Sint-Eloois-Winkel

  Slager pakt uit met veilig alterna­tief voor cowboy­steak op spitplank: “De klanten bleven er maar om vragen, we moesten iets doen”

  Een spitplank met brandpasta gebruiken om cowboysteak te bakken aan de eettafel, mag sinds enkele maanden niet meer. Aanleiding is een aantal ongevallen met dergelijke spitplanken waarbij mensen brandwonden opliepen. Slager/traiteur Nico Vandemoortele uit Sint-Eloois-Winkel, die vaak zo’n spitplanken verhuurt, komt nu op de proppen met een veilig alternatief. “De charme van de vlammetjes voor je neus valt weg maar aan de smaak van het gebakken vlees verandert niks”, zegt Nico.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement