Om het domein in te huldigen, liepen de kinderen met een zelfgemaakte toorts in de hand rond de Finse piste. De burgemeester nam de fakkel over en stak het vuur aan.
Volledig scherm
Om het domein in te huldigen, liepen de kinderen met een zelfgemaakte toorts in de hand rond de Finse piste. De burgemeester nam de fakkel over en stak het vuur aan. © Sam Vanacker

Sport- en spelplezier verzekerd aan De Ark

OekeneSportliefhebbers én gezinnen met kinderen kunnen voortaan hun hart ophalen op de gloednieuwe sport- en recreatiezone langs de Sint-Elooiswinkelsestraat in Oekene. De site ligt aan de achterzijde van basisschool De Ark en bijhorende sporthal.

  1. Aantal fietsdiefstallen sterk gedaald: één op vier daders opgepakt
    Roeselare/Izegem/Hooglede

    Aantal fietsdief­stal­len sterk gedaald: één op vier daders opgepakt

    Corona heeft een gunstige invloed gehad op de criminaliteitscijfers. Ook in de politiezone RIHO is dat het geval. “De avondklok en de gesloten winkels en horecazaken hebben daar zeker mee te maken”, beaamt zonechef Curd Neyrinck. “De enige negatieve tendens is de steile opmars van internetcriminaliteit. Aan de andere kant stellen we vast dat ook de ophelderingsgraad van misdrijven blijft stijgen bij ons.”