Speurders ontdekten een plantage met meer dan 4.000 cannabisplanten, in een loods langs de Zwaaikomstraat in Roeselare.
Volledig scherm
PREMIUM
Speurders ontdekten een plantage met meer dan 4.000 cannabisplanten, in een loods langs de Zwaaikomstraat in Roeselare. © Hans Verbeke

Speurders vinden ruim 5.000 cannabisplanten in twee oude bandencentrales: onduidelijk of er al verdachten zijn opgepakt

Roeselare/MoorseleZowel in Moorsele als in Roeselare werden — allicht toevallig in twee loodsen waar vroeger bandencentrales gevestigd waren — twee cannabisplantages ontdekt. De speurders keken zich de ogen uit, want op beide kweekplaatsen stonden duizenden oogstklare planten. Of er ook verdachten opgepakt werden, is niet duidelijk.

 1. Landbouwers delen 3.000 boterhammen uit op Vlaamse Voedseltop: “Brood koop je voor morgen. Maar wij weten niet wat morgen brengt”
  Roeselare

  Landbou­wers delen 3.000 boterham­men uit op Vlaamse Voedseltop: “Brood koop je voor morgen. Maar wij weten niet wat morgen brengt”

  Naar aanleiding van de Vlaamse Voedseltop werden dinsdag op verschillende plaatsen in Roeselare drieduizend boterhammen uitgedeeld. Met die opmerkelijke actie vragen meer dan twintig organisaties en partners uit de voedingsketen meer toekomstperspectief voor de landbouwsector. Ook Vlaams landbouwminister Jo Brouns (CD&V) kreeg een boterham.
 2. Feestzaal ’t Katelijnenhof twee keer in de prijzen tijdens Horeca Awards Belgium
  Beveren

  Feestzaal ’t Katelijnen­hof twee keer in de prijzen tijdens Horeca Awards Belgium

  De Beverse feestzaal ’t Katelijnenhof is in de prijzen gevallen tijdens de Horeca Awards Belgium. Die prijzen werden afgelopen maandag voor het eerst opnieuw uitgereikt na twee coronajaren. ’t Katelijnenhof, gevestigd langs de Heirweg en sinds 1992 in handen van zaakvoerder Renaat Vermeersch, liep er twee keer in de kijker. “We waren in eerste instantie genomineerd in de categorie ‘Award voor klantvriendelijkste Belgische feestzaaluitbaters / cateraars / multifunctionele feestruimtes’ en werden hierbij derde”, vertelt Renaat. “Maar toen volgde de klap op de vuurpijl. Totaal onverwacht wonnen we ook een all-over award voor beste inzet. Vooral de zeer open website waar je je feest tot in detail kan samenstellen en ons dreamteam, die onze klanten keer op keer in de watten legt, gaven de doorslag bij de jury.
 3. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.