Het Sociaal Verhuurkantoor van Roeselare start een proefproject waarbij vier huurders de baan op gaan voor het onderhoud van de tuintjes van de sociale woningen in Roeselare.
Volledig scherm
Het Sociaal Verhuurkantoor van Roeselare start een proefproject waarbij vier huurders de baan op gaan voor het onderhoud van de tuintjes van de sociale woningen in Roeselare. © Sam Vanacker

Sociaal Verhuurkantoor schakelt eigen huurders in voor groenonderhoud sociale woningen

Het Sociaal Verhuurkantoor is met een proefproject gestart waarbij een team van huurders wekelijks de baan op gaat om de tuintjes van de sociale woningen in Roeselare te onderhouden. “We bieden mensen die moeilijk hun weg vinden op de arbeidsmarkt een zinvolle dagbesteding aan, terwijl ze door het werk ook het goede voorbeeld geven aan andere huurders.”

0 reacties

 1. The Bull & Myriam's Whiskyshop organiseren whiskyfestival
  Roeselare

  The Bull & Myriam's Whiskyshop organise­ren whiskyfes­ti­val

  Whiskyliefhebbers mogen zich in de handen beginnen wrijven. Op zondag 5 december zetten The Bull & Myriam’s Whiskyshop in de Sint-Amandsstraat 77 naar jaarlijkse traditie de deuren open. Tussen 13 en 18 uur kun je er kennismaken met het beste wat de whiskymarkt te bieden heeft en misschien wel een cadeautje voor jezelf of voor onder de kerstboom aanschaffen. Covid Safe Ticket en mondmasker zijn verplicht. Rondwandelen op de beurs gebeurt met een mondmasker, proeven doe je zittend.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. Nina & The City zet shoppingstad Roeselare in de kijker
  Roeselare

  Nina & The City zet shopping­stad Roeselare in de kijker

  Shoppen in Roeselare werd zaterdag beloond. Dit dankzij Nina, het weekendmagazine van Het Laatste Nieuws dat elk weekend voor een extra portie leesvoer, inspiratie en ontspanning zorgt, die in de Rodenbach neerstreek. Voor Nina & The City pakten heel wat handelaars uit met leuke acties, van kortingen tot gratis pralines, en in De Keuken van Roeselare op De Munt werd een fotobooth neergepoot en goodiebags uitgedeeld. Iedereen die het wilde kon zich laten fotograferen met een gepersonaliseerde Nina-cover als eindresultaat. Lotte Moerman en haar mama Griet Vandenhende twijfelden geen seconde. “We kwamen naar het centrum om wat kerstinkopen te doen”, vertelt het duo. “Toen we de kans kregen om ons hier te laten fotograferen hebben we geen seconde getwijfeld. We lezen graag in Nina en zijn ook vertrouwd met Het Laatste Nieuws. De leuke coverfoto zal straks dan ook ingekaderd een mooi plekje krijgen bij ons thuis.”
 2. Interesse in leerkrachtenopleidingen al vijf jaar in dalende lijn: “Lerarentekort is echt niet uit de lucht komen vallen”
  West-Vlaanderen

  Interesse in leerkrach­ten­op­lei­din­gen al vijf jaar in dalende lijn: “Lerarente­kort is echt niet uit de lucht komen vallen”

  In de voorbije vijf jaar is het aantal inschrijvingen in de lerarenopleidingen in Vlaanderen pijlsnel gedaald. Tussen schooljaar 2014-2015 en schooljaar 2019-2020 daalde het aantal starters in het lager onderwijs met 24 procent, in het kleuteronderwijs is dat zelfs 33 procent. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Steve Vandenbergh (Vooruit) opvroeg.