Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Benoit De Freine

Sluikstorters kosten Roeselare handenvol geld: factuur loopt op tot 1,2 miljoen euro

RoeselareSluikstort en zwerfvuil blijven een probleem in Roeselare. Tijdens de Week van de Handhaving van 5 tot 11 oktober werden extra acties ondernomen maar ook in de toekomst gaat de strijd verder, want sluikstort kost de stad handenvol geld, zo bleek tijdens de gemeenteraad.

 1. Wereldkampioen Jean-Pierre Monseré herrijst als reus Jempi, 50 jaar na z’n overlijden
  PREMIUM
  Roeselare

  Wereldkam­pi­oen Jean-Pier­re Monseré herrijst als reus Jempi, 50 jaar na z’n overlijden

  Vijftig jaar na z’n overlijden herrijst wereldkampioen wielrennen Jean-Pierre -Jempi- Monseré in 2021 als reus. Het is de bedoeling om de nieuwe telg binnen de Roeselaarse reuzenfamilie in maart voor te stellen en te dopen. Vervolgens zal reus Jempi niet alleen in Roeselare maar ook bij menig wielerwedstrijden, inclusief het WK dat in september Vlaanderen aandoet, opduiken.
 2. BIE voortaan onder de vleugels van Midwest
  Roeselare

  BIE voortaan onder de vleugels van Midwest

  Cultuur- en erfgoedplatform BIE is voortaan onderdeel van de dienstverlenende vereniging Midwest. Deze intercommunale werd eind 2017 opgericht om de samenwerking tussen 16 gemeentebesturen in de regio Midden-West-Vlaanderen (Ardooie, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene) te verhogen. BIE is daarentegen een intergemeentelijk samenwerkingsverband rond cultuur en erfgoed dat sinds 2008 actief is in Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare en Staden en erfgoedcel TERF, de intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst RADAR en een samenwerking op het vlak van cultuur en bibliotheken overvleugelt. Het grote publiek kent BIE vooral van de coördinatie van evenementen zoals Erfgoeddag en Open Monumentendag, Jazzcircuit en de Boekenbeursbus. Maar ook met projecten zoals ‘Hier huist traditie’ over generatiebedrijven in de regio en de Erfgoedbank Midwest zette BIE zich de afgelopen jaren op de kaart. Deze opgebouwde expertise neemt BIE nu mee naar Midwest. “Met de integratie van een cultureel samenwerkingsverband in een streekintercommunale zet Midwest de bakens uit”, zegt Kris Declercq, voorzitter van Midwest. “Dit traject is vernieuwend, pakt de zogenaamde bestuurlijke verrommeling aan en kan inspirerend werken voor toekomstige regionale samenwerkingen elders in Vlaanderen. Bovendien maakt Midwest zijn ambities waar om binnen de regio over de grenzen van beleidsdomeinen heen intenser met elkaar samen te werken.” “Voor de aangesloten BIE-gemeenten verandert er niets, zij blijven de prioritaire partners van BIE”, vult Kurt Himpe als ontslagnemend voorzitter van de raad van bestuur van BIE, aan. Vanaf 1 januari 2021 treedt ook gemeente Wingene toe tot het cultuur- en erfgoedplatform. Ook voor de inwoners van de BIE-gemeenten verandert er weinig: iedereen met vragen over cultuur en erfgoed kan nog steeds bij BIE terecht. Het BIE-kantoor vind je op de eerste verdieping van het Kunst- en Erfgoedhuis Ter Posterie in de Ooststraat in Roeselare.
 1. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt

 2. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"