Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Maxime Petit

Sloop Zuidpand heeft impact op verkeer

 1. Voorkomen is beter dan genezen: Jurgen Devolder lanceert zelfverdedigingscursus voor kotstudenten
  PREMIUM
  Roeselare

  Voorkomen is beter dan genezen: Jurgen Devolder lanceert zelfverde­di­gings­cur­sus voor kotstuden­ten

  Jurgen Devolder, bezieler van Devotion Tactical Defence Center, pakt uit met een cursus zelfverdediging voor kotstudenten. In vier lessen leert de specialist geweldsbeheersing bij Politiezone RIHO studenten niet alleen een reeks zelfverdedigingstechnieken maar onder meer ook hoe je agressie vermijdt en hoe je smartphone het verschil kan maken op het moment dat je je onveilig voelt. “Het toenemende aantal meldingen van needle spiking en de verkrachting van en moord op Julie Van Espen liggen aan de basis van deze cursus”, aldus Jurgen.
 2. Heraanleg Ooststraat heeft beperkte impact op dinsdagmarkt
  Roeselare

  Heraanleg Ooststraat heeft beperkte impact op dinsdag­markt

  De heraanleg van het wegdek in de Ooststraat is maandag gestart. In een tijdspanne van amper drie weken worden de klinkers tussen de Grote Markt en het kruispunt met de Jan Mahieustraat/Delaerestraat uitgebroken en vervangen door een dubbele laag asfalt. De verkeershinder bleef maandag voorlopig uit, maar wie dinsdag naar de wekelijkse markt trekt zal wel een lichte impact voelen. Zo schuiven de marktkramers die normaliter hun kraam opstellen langs de Ooststraat een beetje op door de werken. Ook raadt de stad aan om met de fiets richting dinsdagmarkt te trekken.
 3. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 1. VVVR brengt hulde aan Koning-Soldaat en Helden van de Ijzer
  Roeselare/Nieuwpoort

  VVVR brengt hulde aan Ko­ning-Sol­daat en Helden van de Ijzer

  De Groote Oorlog mag nooit vergeten worden. Voor de 87e keer op rij werd zondag in Nieuwpoort hulde gebracht aan koning Albert I en de duizenden Helden van de Ijzer. Vanuit alle hoeken van het land kwamen mensen bijeen aan de voet van het imposante Koning Albert I monument om zowel de Koning-Soldaat als alle Belgische soldaten die sneuvelden tijdens de Groote Oorlog in eendracht te herdenken. Tijdens de plechtigheid tekende ook een delegatie van de Verbroedering van Vaderlandslievende verenigingen Roeselare present die er bloemen neerlegde.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.