Aan het Sterrebos toonde de 40-jarige dader uit Moorsele hoe hij met een wapen naar het Roemeense slachtoffer uit Roeselare richtte.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan het Sterrebos toonde de 40-jarige dader uit Moorsele hoe hij met een wapen naar het Roemeense slachtoffer uit Roeselare richtte. © LSI

Slachtoffer dat overleefde kijkt toe hoe schutter toont op welke manier hij liefdesrivaal neerschoot: “Niet de bedoeling om iemand te vermoorden”

Rumbeke/MoorseleAan het Sterrebos in Rumbeke (Roeselare) heeft het gerecht dinsdagnamiddag een reconstructie gehouden van de schietpartij die zich er op 18 februari afspeelde. In zijn grijze gevangenisplunje toonde de 40-jarige verdachte uit Moorsele (Wevelgem) hoe hij een 32-jarige Roemeense liefdesrivaal uit Roeselare neerschoot. De man overleefde als bij wonder en zakte met knikkende knieën op zijn step naar de reconstructie af. “Hopelijk blijft hij ver weg van mij en blijft hij geboeid”, klonk het.

 1. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 2. Gratis infosessie over gamen, sociale media en schermtijd thuis en op school
  Roeselare

  Gratis infosessie over gamen, sociale media en schermtijd thuis en op school

  Huis van het Kind Roeselare organiseert op dinsdag 7 februari een gratis infosessie over gamen, sociale media en schermtijd thuis en op school. Tijdens die infosessie maak je kennis met de virtuele wereld van het gamen en de beleving van schermtijd. Er wordt stilgestaan bij het verslavende effect ervan en wanneer het te veel is. Er worden concrete handvatten, tools en tips aangereikt over hoe daarmee om te gaan en hoe daarover het best in gesprek te gaan. De sessie start om 19.30 uur en wordt georganiseerd in Het Verzonken Kasteel in ARhus op De Munt. Je kan ook online deelnemen. Deelnemen is gratis, inschrijven doe je via www.arhus.be of 051/69.18.00.
 1. De Kerit zoekt vrijwilligers
  Roeselare

  De Kerit zoekt vrijwilli­gers

  De Kerit is dringend op zoek naar helpende handen. Het armoedeproject binnen Kerk in Roeselare heeft een aantal doorverwijswoningen ter beschikking om mensen in crisissituatie tijdelijk op te vangen. Als de doorverwijswoning verlaten wordt, dient deze gepoetst te worden vooraleer nieuwe bewoners in crisis er hun intrek kunnen nemen. De Kerit zoekt nu vrijwilligers om, liefst per twee, dat poetswerk af en toe en voor enkele uurtjes op zich te nemen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via 0473/21.16.81.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 3. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.