Wim Bracke en Celine Boddin verwelkomen alle geïnteresseerden tijdens de opendeur van Mont Blanc
Volledig scherm
Wim Bracke en Celine Boddin verwelkomen alle geïnteresseerden tijdens de opendeur van Mont Blanc © Joke Couvreur

Ski- en snowboardschool Mont Blanc organiseert coronaproof opendeur

 1. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 2. Dries Vandergunst nieuwe directeur eerste graad VMS
  Roeselare

  Dries Vander­gunst nieuwe directeur eerste graad VMS

  De Vrije Middelbare School heeft straks opnieuw een volledig directieteam. Begin dit schooljaar startte Nele Goethals er al als directeur in opvolging van Willy Phlypo die met pensioen ging. Maar ook Luc Vanrobaeys verliet de school langs de Arme Klarenstraat en ging aan de slag bij Ic Dien. Nu is duidelijk dat Vanrobaeys opgevolgd wordt door Dries Vandergunst. Vandergunst (44) is leraar Nederlands en aardrijkskunde in de VMS sinds september 2000. Hij start in zijn nieuwe opdracht op 1 januari 2021. Op die manier kan hij zijn lesopdracht dit trimester verder zetten en daarna doorgeven aan een nieuwe collega bij de start van een nieuw trimester. “Vooral de veelzijdigheid van de opdracht sprake me aan”, vertelt Dries. “Het is veel meer dan een bureaujob, je staat continu in contact met de leerlingen en de collega’s. Ik was zeker het lesgeven niet beumaar sta nog steeds graag voor de klas. Maar het was tijd voor een nieuwe stap. Groot voordeel is alvast dat ik ondertussen al 20 jaar les geef in de VMS. Het is een vertrouwd huis. De jobinhoud is wel nieuw, maar ik heb met Nele een goeie gids en weet ook dat ik ten allen tijde kan terugvallen op m’n collega’s die de voorbije maanden de functie waarnamen.”
 1. Dansstudio ∙ndigo doet aan yoga voor India
  Roeselare

  Dansstudio ∙ndigo doet aan yoga voor India

  Dansstudio ∙ndigo organiseert op zaterdag 2 januari een yogales ten voordele van India. Meer specifiek willen ze hun buren Nico Staessens en Els Delie die zich sinds jaar en dag inzetten voor India steunen. “Nico en Els zijn sinds 2010 al vele keren naar India geweest om zich te engageren in het opzetten van een gemeenschapshuis in een klein dorp in Orissa”, vertelt Ineke Vandevyvere, samen met Justin Yep artistiel leider van ∙ndigo. “In dit gemeenschapshuis krijgen vrouwen, jongeren en kinderen de kans om nieuwe vaardigheden te leren. Eén van de grote dromen is om er ook een speeltuin te kunnen inrichten voor de kinderen. Ook wij dragen dit project een warm hart toe. Justin is immers in India geboren. Als duwtje in de rug van Nico en Els organiseren we op 2 januari een gratis online yogales. Wie wil kan in de veilige omgeving van z’n woonkamer samen met z’n bubbel genieten van een leuke yogales en tegelijk het goede doel steunen want de deelnemers kunnen zelf een vrije bijdrage storten op rekeningnummer van de vzw. Het lijkt ons heel toepasselijk om samen yoga te doen, want de bakermat van yoga ligt in India. “ Geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar info@ndigo.be.
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"