De Sinterklaasparade trekt dit jaar niet door de stad, maar over de Trax-site.
Volledig scherm
De Sinterklaasparade trekt dit jaar niet door de stad, maar over de Trax-site. © JOS BOGAERTS

Sinterklaasparade niet in stadscentrum, wel op Trax-site en met maatregelen

RoeselareDoor de nieuwe coronamaatregelen besliste Roeselare om de Sinterklaasparade in het Roeselaarse stadscentrum op zaterdag 27 november  te schrappen. De stad kiest er, na overleg met de gouverneur en het medisch Covid-team, voor om het kinderfeest, met praalwagens en figuranten maar ook met mondmaskers en het Covid Safe Ticket,  te verplaatsen naar de Trax-site.

 1. Vrijwilligers gezocht voor uitbating nieuwe Beitemse gemeenschapszaal
  Roeselare

  Vrijwilli­gers gezocht voor uitbating nieuwe Beitemse gemeen­schaps­zaal

  Het nieuwe Beitemse ontmoetingscentrum zal straks uitgebaat worden door een vzw. Deze moet nog opgericht worden. Je kunt je als vrijwilliger aansluiten bij de vzw en mee de uitbating ondersteunen. Zo kun je het sociaal leven in Beitem meteen een boost geven. Een opstartsessie staat gepland op 9 september om 19 uur in de Sint-Lodewijksschool. Neem contact op met Peter Deberdt van het Feestcomité Beitem via peter.deberdt@telenet.be. Je kunt je vragen ook richten aan de dienst Samenleven op www.buurten.roeselare.be.
 2. Corona blijft Roeselare parkeerinkomsten kosten, wel weer meer boetes en dit vooral door uitbreiding Shop&Go
  Roeselare

  Corona blijft Roeselare parkeerin­kom­sten kosten, wel weer meer boetes en dit vooral door uitbrei­ding Shop&Go

  De impact van de coronapandemie op de inkomsten uit het parkeren was in de periode van september 2020 tot en met augustus 2021 nog steviger dan tijdens het werkingsjaar voordien. Dat blijkt uit het jaarverslag van nv Parkeren Roeselare. Zowel de inkomsten uit het betalend parkeren op de openbare weg als van het parkeren op de parkings zijn nog verder weggezakt. De inkomsten van de parkeerboetes gaan wel de hoogte in.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.