Sinterklaas en één van z'n pieten brachten de symbolische eerste, en tegelijkertijd ook sterkste steen, van de nieuwe Sint-Lodewijksschool naar Beitem.
Volledig scherm
Sinterklaas en één van z'n pieten brachten de symbolische eerste, en tegelijkertijd ook sterkste steen, van de nieuwe Sint-Lodewijksschool naar Beitem. © Maxime Petit

Sinterklaas legt eerste steen gloednieuwe Sint-Lodewijksschool

RoeselareNiemand minder dan Sinterklaas en één van z’n pieten brachten gisteren de symbolische eerste steen van de nieuwbouw voor de Sint-Lodewijksschool naar Beitem. Ze maakten hun intrede op de werf bovendien op spectaculaire wijze: via de torenkraan. De nieuwe Sint-Lodewijksschool moet tegen de paasvakantie van 2022 een feit gaan. Dan gaat het resterende deel van de oude schoolgebouwen aan de Meensesteenweg tegen de vlakte.

 1. Sloop veevoederbedrijf kondigt transformatie site Hanekop aan
  Roeselare

  Sloop veevoeder­be­drijf kondigt transforma­tie site Hanekop aan

  Drie jaar nadat consortium Ganero Industrio - bestaande uit veevoederproducent Maselis en veevoederbedrijven Versele-Laga en Debaillie - de leegstaande gebouwen van Hanekop kochten, is de sloop van de leegstaande veevoederfabriek op de Trakelweg gestart. De site gaat niet helemaal tegen de vlakte, maar ondergaat een complete transformatie. De 160 stockagesilo’s, samen goed voor een opslagcapaciteit van 25.000 kubieke meter, worden bewaard en zullen door de partners gebruikt worden om grondstoffen op te slaan. Ook de bloemmolen blijft staan, maar het oude bakstenen deel op de hoek van de Veldstraat wordt vervangen door een nieuwbouw met laadstations voor vrachtwagens en ruimte voor extra silo’s. Ook de gebouwen aan de andere kant van de silo’s worden gesloopt en de installatie op de kade om schepen te laden en lossen wordt vervangen. Tot slot komt er over het kanaal een transportband naar de bedrijven. De nieuwe site moet tegen de eerste helft van 2023 operationeel zijn.
 1. Roeselare zoekt promojongens of -meisjes
  Roeselare

  Roeselare zoekt promojon­gens of -meisjes

  Stad Roeselare lanceert binnenkort een Instagramroute. Om die te promoten zijn ze op zoek naar vier promojongens- of meisjes. Specifiek zoeken ze jobstudenten van 18 jaar of ouder die vrij zijn op woensdag- en vrijdagnamiddag en op zaterdag en het zien zitten om de bezoekers in het stadscentrum aan te spreken en warm te maken voor het nieuwe initiatief. Alle details over de vacature en hoe je kan solliciteren is te vinden op www.roeselare.be/werken-bij-de-stad.
 2. Als medeoprichter van K-Pop Belgium Society bewijst Guido (65) dat K-pop niet enkel voor tieners is
  PREMIUM
  Roeselare

  Als medeoprich­ter van K-Pop Belgium Society bewijst Guido (65) dat K-pop niet enkel voor tieners is

  K-pop verovert Europa en is vooral bij tieners een hype. Maar één van de medeoprichters van de K-Pop Belgium Society, die het genre in ons land promoot, is de 65-jarige Guido Bouckenooghe. Hij ontdekte het genre ruim tien jaar terug en is sindsdien helemaal in de ban van de Koreaanse popmuziek. “Bij optredens wordt er soms wel eens lacherig gedaan over m’n leeftijd, maar dat trek ik me helemaal niet aan”, zegt hij.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech