Thinkstock / Getty Images
Volledig scherm
© Thinkstock / Getty Images

Schilder een baksteen voor de Warmste Week

0 reacties

 1. Cultuurkapel De Schaduw herademt nu beperkte culturele buitenactiviteiten weer kunnen: “Vanaf zaterdag terras en binnen enkele weken ook outdoor voorstellingen”
  Ardooie

  Cultuurka­pel De Schaduw herademt nu beperkte culturele buitenacti­vi­tei­ten weer kunnen: “Vanaf zaterdag terras en binnen enkele weken ook outdoor voorstel­lin­gen”

  Het buitenplan dat op zaterdag 8 mei ingaat geeft groen licht aan beperkte culturele evenementen. Cultuurkapel De Schaduw grijpt die versoepeling direct aan om opnieuw wat leven in de brouwerij te brengen. Naast de kapel langs de Wezestraat openen ze komende zaterdag hun ‘Grasterras’ waar het gezellig vertoeven wordt, en vanaf 22 mei programmeren ze er ook muziek, comedy,… “Al onze medewerkers waren direct dolenthousiast om de handen uit de mouwen te steken. Het doet deugd om alles weer in gang te steken”, aldus bezieler Jonah Muylle.
 2. Incident aan nachtwinkel geen poging doodslag: twintiger ontsnapt aan 3 jaar cel en krijgt 4 maanden voorwaardelijke celstraf
  Wervik/Ledegem

  Incident aan nachtwin­kel geen poging doodslag: twintiger ontsnapt aan 3 jaar cel en krijgt 4 maanden voorwaarde­lij­ke celstraf

  Een 24-jarige jongeman uit Ledegem ontsnapte na een ruzie aan een nachtwinkel in Wervik aan een celstraf van 3 jaar voor poging doodslag. De strafrechter oordeelde maandag dat hij niet de bedoeling had iemand te doden of uit racistische overwegingen handelde toen hij met zijn wagen op een man met Afrikaanse roots afreed. Resultaat: slechts 4 maanden voorwaardelijke celstraf. Zijn ex en twee zussen zijn volledig vrijgesproken.
 1. “Corona deed mijn broer in coma belanden”: Patrick loopt 33 kilometer naar ziekenhuis. Het werd een tocht vol verrassingen
  PREMIUM
  Diksmuide

  “Corona deed mijn broer in coma belanden”: Patrick loopt 33 kilometer naar ziekenhuis. Het werd een tocht vol verrassin­gen

  Patrick Vansteelandt (38) uit Diksmuide trok zijn loopschoenen aan en zette koers naar AZ Delta in Roeselare, 33 kilometer verder. Waarom hij dat deed, raakt de gevoelige snaar. “Mijn oudste broer Franky (54) ligt in coma, nadat hij getroffen werd door het coronavirus. Ik moest iets doen om dit zelf te kunnen verwerken en het team van AZ Delta te bedanken”, vertelt Patrick. Het werd een bijzondere tocht. Én een persoonlijke overwinning.
 2. Na Nederland, nu ook paardencrematorium in Roeselare: “We geven rouwende baasjes hoefafdruk of plukje haar mee als aandenken”
  PREMIUM
  Roeselare

  Na Nederland, nu ook paardencre­ma­to­ri­um in Roeselare: “We geven rouwende baasjes hoefafdruk of plukje haar mee als aandenken”

  Het eerste paardencrematorium in West-Vlaanderen waar elk dier individueel gecremeerd wordt, is operationeel, dankzij Hokaservice. De dieren maken veel emoties los bij eigenaars. “Er was al lang veel vraag naar een manier om waardig afscheid te nemen van paarden”, vertelt Maureen Schreel. Er kunnen ook pony’s, ezels en alpaca’s gecremeerd worden in de oven, die speciaal uit Engeland werd ingevoerd.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing