Tom’s Schevevazekes zullen binnenkort vanuit het Roeselaarse Krottegem naar het wereldse New York vertrekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom’s Schevevazekes zullen binnenkort vanuit het Roeselaarse Krottegem naar het wereldse New York vertrekken. © RV

‘Schevevazekes’ straks te koop in New Yorkse woonwinkel: “Aanvankelijk was ik niet van plan om op het aanbod in te gaan. Ik vond het over the top”

RoeselareToen Tom Maeseele (37) tijdens de eerste lockdown uit verveling startte met het maken van vaasjes, had hij nooit kunnen geloven dat zijn coronaprojectje zo’n hoge vlucht zou nemen. Dankzij de kracht van sociale media vertrekken zijn ‘Schevevazekes’ vanuit de Roeselaarse volkswijk Krottegem binnenkort richting wereldstad New York waar ze verkocht zullen worden in een lokale woonwinkel. “Het is en blijft een hobbyproject, maar ik ben wel benieuwd hoever ik er mee kan raken”, aldus Tom. 

  1. Tweevoudige zoektocht ‘Deurdewiek’ laat je Hooglede ontdekken
    Hooglede

    Tweevoudi­ge zoektocht ‘Deurdewiek’ laat je Hooglede ontdekken

    Nog tot eind augustus kan je deelnemen aan de wandelzoektocht ‘Deurdewiek’ Dit kan alleen of in groep Eigenlijk gaat het om twee zoektochten: een eenvoudige fotozoektocht en een zoektocht met vragen waar toch wel een paar ‘addertjes’ tussen zitten zijn gebundeld op dezelfde omloop van zo’n drie kilometer. Starten en eindigen doe je op het eind van de Kerelstraat en de tocht verloopt via een wijkgedeelte naar Hooglede centrum, waar je perfect even kan verpozen op een terrasje, om dan via het Duits kerkhof terug naar de start te stappen. Deelname kost vijf euro per deelnamebundel , goed voor beide zoektochten die men ofwel afzonderlijk ofwel samen kan uitvoeren. Die bundels kan je aankopen bij Danny en Roos (Roelandstraat 6), Oswald (Rodenbachstraat 48) en bij Gudrun (Knapenstraat 9).