Marleen Samyn, David Phlypo en Lorie Vanaverbeke in de nieuwe showroom.
Volledig scherm
Marleen Samyn, David Phlypo en Lorie Vanaverbeke in de nieuwe showroom. © RV

Samyn Wonen breidt showroom uit met vroegere meubelmakerij: “Industrieel karakter blijft bewaard”

RoeselareSamyn Wonen is klaar voor de volgende 100 jaar. De meubelzaak langs de Noordlaan onderging de voorbije maanden een complete metamorfose waarbij de vroegere meubelmakerij werd omgevormd tot showroom. “Onze interieurs zijn van topkwaliteit, dus moet ook de verpakking waardevol en aantrekkelijk zijn” aldus David Phlypo, zaakvoerder van Samyn Wonen.

 1. "Als je hier je kerstcadeautjes niet vindt, dan nergens": Jacob's Conceptstore brengt 25 creatieve ondernemers samen op Roeselaarse Grote Markt
  PREMIUM
  Roeselare

  "Als je hier je kerstca­deau­tjes niet vindt, dan nergens": Jacob's Conceptsto­re brengt 25 creatieve onderne­mers samen op Roeselaar­se Grote Markt

  Een nieuwe invulling voor het enige winkelpand op de Roeselaarse Grote Markt. Onlangs opende de 23e, maar grootste vestiging tot nu toe van Jacob’s Conceptstore er de deuren. Thomas Nouws (24) brengt er vandaag al 25 creatieve makers samen die met z’n allen de winkel runnen en zo elkaars creaties, van kaartjes over droogbloemen tot kledij en keramiek, aan de man brengen. In totaal biedt het pand ruimte voor zo’n 60 ondernemers.
 2. Oekene Inviteert verkoopt nieuwjaartickets
  Oekene

  Oekene Inviteert verkoopt nieuwjaar­tic­kets

  Cultuurwerking Oekene Inviteert reikt een helpende hand in de zoektocht naar het ultieme kerst- of nieuwjaarsgeschenk. In ruil voor 20 euro kan je bij hen een concertticket aankopen dat één jaar geldig is voor een concert naar keuze uit minstens zes concerten uit hun concertkalender. Indien er sprake is van afwijkende concertprijzen worden die verrekend aan de inkom. Bedrijven kunnen bovendien ook gepersonaliseerde tickets aankopen. Bestellen doe je door het bedrag van het aantal gewenste tickets te storten op het rekeningnummer BE72 7310 3026 8116 van vzw Collectief ‘De LINK’ met vermelding van het aantal gewenste nieuwjaartickets, je naam, adres en mailadres. De tickets worden vervolgens per post opgestuurd. Meer op www.oekeneNV.be.
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Kenny Van Houcke en HO Beitem zegevieren in kelderkraker tegen Brugge: “We hebben vertrouwen in deze situatie”
  krachtbal eerste nationale

  Kenny Van Houcke en HO Beitem zegevieren in kelderkra­ker tegen Brugge: “We hebben vertrouwen in deze situatie”

  HO Beitem realiseerde afgelopen weekend een belangrijke 25-23-zege tegen Sporting Brugge in de hoogste afdeling van het krachtbal. In een rechtstreeks duel voor het behoud haalde Beitem zijn tweede zege van het seizoen binnen en komt het nu (met een match minder gespeeld) op gelijke hoogte met Inter Assebroek en Sporting Brugge, die ook 26 punten tellen.
 3. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.