Marleen Samyn, David Phlypo en Lorie Vanaverbeke in de nieuwe showroom.
Volledig scherm
Marleen Samyn, David Phlypo en Lorie Vanaverbeke in de nieuwe showroom. © RV

Samyn Wonen breidt showroom uit met vroegere meubelmakerij: “Industrieel karakter blijft bewaard”

RoeselareSamyn Wonen is klaar voor de volgende 100 jaar. De meubelzaak langs de Noordlaan onderging de voorbije maanden een complete metamorfose waarbij de vroegere meubelmakerij werd omgevormd tot showroom. “Onze interieurs zijn van topkwaliteit, dus moet ook de verpakking waardevol en aantrekkelijk zijn” aldus David Phlypo, zaakvoerder van Samyn Wonen.

 1. Vicky ruilt plantjes in eerste stekjesbieb van de streek: “Andere liefhebbers een plezier doen met je overschotjes”
  Ingelmunster

  Vicky ruilt plantjes in eerste stekjes­bieb van de streek: “Andere liefheb­bers een plezier doen met je overschot­jes”

  Boekenruilkastjes in het straatbeeld raken stilaan ingeburgerd, maar een ‘stekjesbieb’ is nog vrij nieuw in onze contreien. In dat concept kan je een eigen stekje van een kamer- of vetplant ruilen tegen dat van iemand die ze ook aanbiedt. Vicky Bourgoy (45) uit de Lammekensknokstraat heeft zo’n ruilkast voor haar huis staan en wil iedereen met groene vingers motiveren om mee te ruilen.
 2. N-VA Roeselare huldigt pioniers
  Roeselare

  N-VA Roeselare huldigt pioniers

  De N-VA is 20 jaar jong en dat werd ook in Roeselare gevierd. Tijdens een gespreksavond met Valerie Van Peel, ondervoorzitter van N-VA, en federaal parlementslid Yngvild Ingels in de vernieuwde Viplounge van de Tomabelhal op Schiervelde werden enkele pioniers van de lokale afdeling in de kijker gezet. Applaus en een attentie waren er voor zowel Lut Vanbrussel als Ingrid Van Wassenhove. Lut zet zich al sinds dag één belangeloos in voor de opbouw en werking van N-VA Roeselare. Ze maakt nog steeds deel uit van het afdelingsbestuur en is nauw betrokken in het communicatieteam waar ze de correctie van de teksten op zich neemt. Ingrid is nog niet zo lang betrokken , maar is een vaste waarde tijdens de permanenties op zaterdagochtend in het partijsecretariaat. Ook ondersteunt ze de ledenwerving.